По долно бельо (Trapos íntimos)

Фернандо Лобо е млад вдовец, баща на три дъщери, неговата единствена любов, но също така основният виновник за главоболията му.
Когато е бил много млад, той е бил завладян от чувствената и спокойна красота на Соледад Андуеса, малката дъщеря на тати, в която се е влюбил и като резултат на това, той се ожени за нея, но тя изчезва.
Исабел Кордеро е красива и своеволна интериорна дизайнерка, която работи като преподавателка по изкуства. Тя си има приятел, за когото се сгодява, но от страх я държи прекалено изкъсо и накрая това се превръща в бедствие, което бележи целия й живот.
След като се отказва от успешната си кариера като управител на нефтена компания, Фернандо започва нов живот като управител на известната компания за бельо „Ласка“, която се ръководи до този момент от тъща му, авторитарната Федерика де Андуеса. Фернандо е много объркан от новата обстановка, в която е заобиколен от красиви жени, която драстично се различава от почти военната обстановка в нефтената компания.
При първата си визита в компанията, е засипан от дъжд от дамско бельо. Съдбата го кара да разбере жените, за добро или лошо. Скоро той открива, че тези непонятни жени и особено Исабел, бъдещото му главоболие, много приличат на бельото.

Персонажите:

Исабел Кордеро

Единствената дъщеря на Гумерсиндо и Кармен Тереса Кордеро. Тя е начинаеща, но обещаваща текстилна дизайнерка. Тя е красива, енергична, консервативна, жизнерадостна и умна жена с изключително чувство за хумор. Не остава равнодушна пред несправедливостите.

Фернандо Лобо Сантакрус

Вдовец, баща на три дъщери. Той е човек с ясни идеи, но понякога греши. Той се отказва от работата си в нефтената индустрия, за да се втурне в света на производството на дамско облекло. Образован, но необщителен. Жените го приемат за „непристъпен“. Изгубил съпругата си Соледад и все още не може да преодолее това. Той си мисли, че никоя жена няма да може да я замени.

Лусия Лобо Сантакрус

Религиозна жена. Преподавателка по математика. Дъщеря модел, капризна сестра и превъзходна студентка. На моменти е много напориста, но в други е много крехка и дори объркана. Вярва в обществената борба, в искреното приятелство и величието на Бог.

Уилям Гилермо Пинсон - Уили

Ерген, общителен и очарователен. Работи като треньор в спортна зала. С дарба за управление и съблазняване. По-специално, той умее да омайва по-възрастните жени и по този начин се издържа. Привърженик на удобството. Ненавижда насилието, „лошият вкус или отсъствието на вкус“ на квартал на работниците.

Мануела и Соледад Андуеса

Мануела има сестра-близначка. Страда от нарушение в психиката. Влюбва се във Фернандо Лобо. До толкова се е вманиачила да подражава на сестра си, че много често настъпват обърквания. Соледад е покойната съпруга на Фернандо.

Федерика де Андуеса

Вдовица. Единствена собственица на компанията за бельо „Ласка“. Тъща на Фернандо Лобо и майка на сестрите-близначки. Работата й е убежище, но също така и неин затвор. За нея, всичко си има жена, само трябва да се определи и да се плати.

Беба Солис

Жизнерадостна и доста приятна вдовица. Сърдечна приятелка на Федерика. Тайна любовница на Уили. Изхарчила е цяло състояние за пластични операции и козметика, само за да изглежда добре. Много общителна и приятна. Почитателка на клюките и последните новини.

Фелипе Ферер

Приятел на Фернандо. Ерген и привлекателен Дон Жуан. Успял и компетентен адвокат. Той е хората, които обичат да се забавляват и излизат всеки ден на улицата, за да проверят какво им е подготвила съдбата. Разработва теории за жените и начините за съблазняването им. Няма никакво намерение да се обвързва с никоя.

Сесилио Монсалве

Най-добрият приятел на Фернандо. Заклет ерген. Адвокат, за който честността е най-важното и се е посветил на общественото благо. Културен, любезен, умен, привлекателен и благороден.

Елмер

Добре възпитан човек. Благоразумен и елегантен – винаги внимава какво говори и облича. Опитва се да прикрие своята женска душа, но когато нещо го впечатли или развълнува, неговата природа взема връх. Тази негова нежна страна е развита от леля му, стара мома, която се е грижила винаги за него. Помощник и секретар на Федерика и Фернандо. Познава много добре компанията.

Дорис Дай Монтиел

Привлекателна геоложка. Бивша колежка на Фернандо и негова тайна любовница. Професионалистка. Неомъжена. Има една цел: да създаде семейство с умен мъж.

Еулалия Пинсон

Майка на Рики, Уили и Барби – и трите й деца са от различни мъже. Домакиня и се издържа от социални помощи. Невероятна шивачка и превъзходна готвачка. Жена със силна интуиция, което й помага да си изкарва допълнително средства.

Кармен Тереса Кордеро

Майка на Исабел. Изоставена от съпруга й Гумерсиндо Кордеро и поместена в психиатрична клиника след раздялата им. Набожна жена, която се посвещава на опитите да получи прошка и да възстанови живота си.

Маурисио Роси

Младеж от добро семейство. Влюбва се в Марисол. Безотговорен студент. Егоцентричен, властолюбив и с грешни представи. Харесва му да има контрол над всички и за това е способен на всичко.

Мария Соледад Лобо Сантакрус

Най-голямата дъщеря на Фернандо. Смъртта на майка й е белязала живота й. Конфликтна, непокорна и защитава позицията със свирепост и упорство. Кара се постоянно с баща си. Дори прави опит да се намеси в личния му живот.

Хуанчо Фебрес

Приятен и почтен младеж. Един романтичен Ромео, който търси своята изгубена Хулиета, която се оказва, че е непокорната Марисол. Той търси начини да спечели своята любима.

Зои Гереро

Безработна дизайнерка. Притежава опит в производството на дамско бельо, както и на бански костюми. Най-добрата приятелка на Исабел. За нея е характерна енергичността, чувственият поглед и широката си усмивка. Загадъчна и решителна.

Гилермина Асуахе

Любовница на Гумерсиндо. Раздразнителна жена. Очарована е да бъде и да се чувства като господарка на дома, без да се интересува от начините за постигане на тази цел, дори ако се наложи, е готова да разруши семейно огнище.

Гумерсиндо Кордеро

Богат скотовъд. Баща на Исабел и бивш съпруг на Кармен Тереса и настоящ любовник на Гилермина. Груб човек, краен мъжкар, но обикновен.

Сестра Ернестина Гонсалес

Майка-игуменка. Иска да бъде ангел, който предотвратява греха. Тя се грижи за душите на учениците в колежа. Привърженичка на строги правила.

Рамон Перес - Мончо

Най-добрият приятел на Уилям Пинсон. Момичетата никога не го приемат на сериозно. Имал е само една авантюра, в резултат на която се е родил сина му Габриелито. Безработен. Влюбва се отчаяно в Барбарита.

Николас Сантакрус - Нико

Малкият брат на Мария Антония. Благороден свещеник, посветил се на богослужение в работническия квартал. Неговото винаги добро настроение, доброта и готовност да разговаря с всеки го прави любимец на всички.

Панчо Руис

Племенник на Федерика и вечният кандидат за генерален директор на компанията. Претендент за Исабел и противник на Федерико.

Акрополис Баросо

Жена в менопауза, която работи в дома на семейство Лобо Андуеса. Много е привързана към дъщерите на Фернандо, които приема като свои дъщери.

Барбара Пинсон - Барби

Дъщеря на Лала и по-малка сестра на Уили и Рики. Спечелила е стипендия, благодарение може да учи. Изпитва срам от това, че е бедна и без баща, за това крие истинския си произход и си измисля съвършено различен живот.

Мария де Лурдес Лобо - Марило

Втората дъщеря на Фернандо. Тя е спокойна студентка. Чете много и обожава поезията и класиците.

Марифе

Най-малката дъщеря на Фернандо. На 8 години и учи в трети клас. Обожава и почита баща си. Тя е единствения човек, който успява да го изкара от лошото му настроение.

Тукеке

Син на Мончо. Габриелито е ангела на късмета в квартала. Прилежно дете, но и склонно към скандали. Всички го наричат Тукеке заради външния му вид – слаб и висок. Има сериозни проблеми със здравето.

Алваро Мехиас Париси

Успешен архитект и добър спортист. Превъзходен студент. Получил е стипендия с чест, а след това се е оженил с великолепие, за най-красивата жена, Зои Гереро – неговото единствено гадже. Пази голяма тайна.

Начо и Чато

Младежи от квартала. Израснали са заедно с Мончо и Уили. Те познават само квартала си и не подозират какво има извън него. Те очакват големия си късмет.