Тропико (Tropico)

Тази невероятна продукция показва на зрителите тропическия рай пълен със страст, интриги и романтика...

Анхелика е красива и благородна девойка, която е останала без родители много малка. Тя завива пури във фабриката „Гусмана“, собственост на Гилермо Гусман де ла Флор, който освен това е и собственик на верига хотели и важни медии в Санто Доминго. Бизнесменът и неговото семейство решават да организират конкурс за красота, за да се избере Кралица на Карибско море. Именно той се превръща в сцена за една страстна и привлекателна любовна история.

За да може да преживява, Анхелика е принудена да работи нощно време в бар с лоша слава, който принадлежи на леля й. Уморена от работата, тя научава за конкурса, организиран от семейство Гусман и решава да се яви. За изненада, един от организаторите е Антонио, който дълги години е живял зад граница, далеч от бизнеса на семейството и който на мига е поразен от спонтанната девойка. За нещастие, той е единия син на Гилермо Гусман де ла Флор.

Въпреки всичко, Анхелика и Антонио се радват на споделените си чувства и дори решават да се оженят. Но завистта, ревността и безпокойството за наследството на Гусман, подтикват Хуан Пабло - брат на Антонио, Виктория – майка на братята и бившата му годеница, Патрисия Ечевария, провалила се, но хитра и честолюбива жена, да обединят своите усилия, за да разделят влюбените. Злобата им стига до там, че те връщат Анхелика при леля й и обявяват на всеослушание предполагаемия живот на проститутка, която Анхелика е водила в селото си.

За кратко, живота и репутацията на Анхелика са сринати.

Жаждата за справедливост, Анхелика се обединява с Рамиро, кръщелникът на Гилермо, който таи възмущение срещу семейство Гусман... и отмъщението става главната цел и на двамата.

Персонажите:

Анхелика Сантос

Тя е инструмент на случайността, която й предлага замяна на лошото отношение и липсата на уважение със слава и известност. По детски наивна, жизнерадостна, въпреки тъжното си минало. Притежава див и спонтанен характер. Влюбва се искрено и е готова да рискува всичко, за да запази тази любов. Анхелика започва да се „приобщава към цивилизацията“, благодарение на една лъжа, която прикрива произхода й. Тя толкова дълго време живее в тази лъжа, че накрая започва да си мисли, че може да продължи вечно. Но това не е така и Анхелика преживява голямо разочарование. Това бележи характера й по един неприятен начин. Накрая, много малко или почти нищо не остава от нейната наивност. Анхелика се превръща в жена, обладана от желанието за мъст.

Антонио Гусман

Получил като наследство част от качествата на баща си. Също като Гилермо, той е мъж със силен характер, умен и собственик на своите убеждения. Това желание за независимост са го отпратили надалеч още съвсем млад, за да учи в чужбина и да изгради собствена кариера, без сянката на известното име на своето семейство. Притежава свежо чувство за хумор и както изглежда, няма човек, с когото не може да се разбере. Не иска да го приемат заради социалното му положение. За това се противопоставя на плановете на Виктория и Патрисия, неговата „вечна годеница“. Но всичко се променя, когато неговите убеждения не са разклатени от едно съмнение, подбудено от фалшиви доказателства.

Хуан Пабло Гусман

Той е като много други деца на богати родители, които се наслаждават на положението и парите на семейството си. Хуан Пабло прекарва голяма част от живота си в забавления и насладите, които предлага живота. Неговите недостатъци го противопоставят на баща му, който не понася факта, че синът му води пуст и лишен от стил живот. Често двамата се противопоставят. Елегантен и много моден, харчи доста пари за дрехи, автомобили и аксесоари. Когато се наложи, може да бъде много загрижен.

Гилермо Гусмсан де ла Флор

На 50 години, Гилермо Гусмасн де ла Флор е признат бизнесмен, не само в Доминиканската република, а и в цяла Латинска Америка. Гилермо произхожда от едно от най-популярните семейства в страната. Повече от век семейство Гусман е известно най-вече с производството на пури. Освен това, Гилермо е развил и друг бизнес – в областта на туризма и медиите. Той е мажоритарен акционер в няколко петзвездни хотела. Но това не е достатъчно за него – разработва проекти в света на спътниците и международните консорциуми. Бракът му с Виктория е по-скоро навик – няма видими следи от обич или общуване.

Виктория Гусман

Майка на Хуан Пабло и Антонио. Ревнива и с изразено чувство за собственост. Жена с огнен темперамент и с много традиционни схващания. Елегантна и забележителна, също като съпруга си, но тя спазва обществените норми по-строго. Показва предразсъдъци относно хората, които не принадлежат към нейната социална група. Води се от принципа да не се доверява на никого, когото не са й представили в обществото. Виктория настоява да я уважават заради положението й, започвайки от децата й. Страстта, ако въобще някога е съществувала, е изместена от други фактори. Но не всичко е изгубено – Виктория има възможност да открие изгубените романтични преживявания.

Патрисия Ечевария

Претендентка за съпруга на Антонио. Умна и амбициозна девойка. Тя принадлежи към личните приятели на Виктория Гусман. Между Патрисия и Виктория има много прилики. Но има една съществена разлика – младата жена наистина е влюбена и страда от ревност, особено когато заподозира, че нейният любим (Антонио) може би си има друга. В действителност, Патрисия не е наистина лоша, защото не прави нищо от чиста злоба, по-скоро постъпките й се дължат на нейното огромно желание да бъде щастлива. За това се съюзява с Виктория и става жертва на собствените си предразсъдъци.

Диана Масиас

Диана е в добра комбинация с Хуан Пабло, защото притежава доминиращ характер и е много емоционална. Тя не е пасивна или глупава девойка. Точно обратното – когато се наложи, тя е способна да се противопостави и да покаже голямата вътрешна сила, която притежава. Може би именно заради това, нито Хуан Пабло, нито Гилермо, нито собственият й баща могат да я манипулират и използват за собствени цели. Диана не се поддава на злобата и ненавистта, които изпитва баща й към Гилермо Гусман и семейството му. Тя е чувствителна жена, която излиза от мечтите и започва да стъпва здраво на земята.

Елиан Валенсуела

Идеална приятелка за Хуан Пабло. Красива и смела девойка, която е водена от същите мотиви, като него (амбиция и удоволствие). Не е богата, но притежава изявена личност, което й позволява да се впише във всякакъв вид среда. Осъзнава много добре въздействието на своята красота и не се замисля, ако чрез нея може да постигне желаните неща. Тя не е влюбена в Хуан Пабло, поне не истински. Просто си прекарва много добре с него, а и неговите пари й идват добре.

Ракел Санчес де Мендоса

Странна смесица от ум и страст, която трудно оценява кое е по-важно. Може да бъде разсъдителна и аналитична до крайна степен, което я превръща в оракул за Рамиро. Нейният динамичен живот е много сложен и противоречив. Ракел обича Рамиро, но не се съгласява с него. Тя се задоволява само да въздиша по него. Това, което най-много я привлича, е властта. И живият образ на тази власт е Гилермо Гусман, нейният любовник. Нейното хладнокръвие й позволява да води двойнствен живот. Тя е готова да се представя за сгодена, само при условие, че нейната истина остане скрита завинаги. От друга страна, тя се старае да удовлетвори Гилермо, който често страда от гузна съвест. Ракел е силна и умее да изпълнява различните изисквания и на двамата.

Еди Хименес

Фотограф в „Погледа на Карибите“ (Visión del Caribe). Наближа четиридесетте години, разведен и самотен, което го прави от части скептик. Еди в действителност е много човечен, постоянно се оплаква и не успява да скрие голямата любов към професията си и таланта си на професионалист. Винаги намира над какво да се присмее, срещу какво да протестира. Но тези, които го познават добре, знаят, че той е много сърдечен човек, с благородни чувства. Винаги се отъждествява със слабите и угнетените и се причислява към групата на „експлоатираните“. Следователно, той не изпитва никаква симпатия към семейство Гусман. Презира лекомислието и разкоша.

Йесика Кребс

Буйна девойка, която започва работи в консорциума на Гусман с цел да си отмъсти на семейството заради това, което се е случило в миналото. Това е въпрос на чест. Тя е особа с много психологически конфликти.