Семейство с късмет (Una familia con suerte)

Кой казва, че животът не може да се промени за един миг?!

Панчо Лопес и семейството му се сблъсква с трудни, но също така забавни ситуации, когато получават силен удар от съдбата...

Фернанда Пенялоса научава ужасната новина, че има рак и решава да се самоубие. Когато е на крачка от това да изпълни решението си, хвърляйки се от един мост, Панчо Лопес – дистрибутор на зеленчуци, се намесва и я убеждава, че животът е прекрасен и трябва да се бори за всеки един ден. След като я успокоява и убеждава, той я кани в камиона си, който е кръстил „Ла Бура“ („Магарица“).

Панчо Лопес е скромен човек, изпълнен с ценности и природно надарен с усет за бизнес, винаги готов да помогне на изпаднал в нужда човек и вярва в семейството. Смята, че ако има повече пари, ще има също така и много повече проблеми.

Фернанда се запознава с четирите деца на Панчо: Лупита – разглезената дъщеря, красиво момиче, което е наследило от баща си любовта към обществената служба; Ана е почитателка на музиката, все още не е осъзнала своята красота и понякога усеща, че баща ѝ обуща повече Лупита; Темо – най-малкото дете в семейството. Когато Темо се е родил, Лаурита – съпругата нан Панчо, е починала от усложнения. Малкият е отгледан от Чела – балдъзата на Панчо, която е поела грижите за семейството след кончината на сестра ѝ. Чела пази една тайна: нейната единствена любов винаги е бил Панчо.

Пепе Лопес е най-големия син на Панчо. Той е смел, учи за механик и му харесват високите скорости, поради което се е свързал с хора от различен на неговия социален статус. Запознава се с Моника Риналди – богата девойка и годеница на Фреди Ирабиен, с когото се превръщат в съперници не само в професията, но също така и за любовта на Моника.

Канделария е сестра на Панчо. Тя е красива и се чувства като дива. Възползва се от красотата си, за да накара всички мъже в квартала да ѝ се възхищават.

Панчо Лопес и семейството му се сблъскват с огромен проблем: къщите от квартала са ипотекирани и няма пари за покриване на задълженията, а това, което най-силно измъчва Панчо е факта, че не може да защити семейството си.

Фернанда Пенялоса цени честността и отговорността на Панчо Лопес, приема го за благороден мъж, пълна противоположност на племенника ѝ Висенте Ирабиен – крайно амбициозен мъж, който копнее леля му да умре, за да остане с богатството ѝ и с президентството на компанията.

Енцо Риналдо иска да свали и ризата върху гърба на Лопес, както и на останалите жители на квартала. Панчо се вижда притиснат, изживява унижения заедно със семейството си и не вижда друг изход, освен да приеме предложението на Фернанда Пенялоса и да заеме поста на президент на козметичната компания.

Ребека Тревиньо – красива и интелигентна жена, е съветничка на Панчо в новата му роля като президент на компанията. Тя го образова, обучава как да се държи и да заеме полагаемото му място в света на финансите. Тя се превръща в съперница на Чела.

Семейство Лопес се премества в имението на Фернанда и стават съседи на семейство Ирабиен: Висенте, Пина и Фреди. Това преместване става причина за забавни ситуации между бедните и богатите.

Пина е съпруга на Висенте. Тя е хипохондричка, тъй като съпругът ѝ не ѝ обръща особено вниманието, както и собствения ѝ син. Има собствена радио програма – „Pina Opina“, която е част от нейната терапия. Единствено кучето ѝ – Абеха, което в действителност е кучка, ѝ прави компания. По-късно, Попей – кучето на семейство Лопес, съблазнява префинената кучка и това предизвиква конфликти между семействата.

Следвайки примера на Абеха, Висенте е пленен от красотата и чувствеността на Кандела. Между двамата започва горещ романс, който води до забавни ситуации.

Двете семейства – Лопес и Ирабиен, се пресичат в поредица от комични и емоционални ситуации, когато Ана, която ненавиждан повърхностните хора, се влюбва именно в повърхностен младеж – Фреди. А Пина познава страстта в прегръдките на Томас, годеникът на Лупита, което отприщва вълнуващи ситуации, които ще дарят на Пина нов огън в живота.

Как ще се справят Панчо и семейството му с промените в живота им без да изгубят близостта и ценностите си? Ще успее ли Панчо да разреши своя сантиментален живот? Коя ще бъде избраницата на сърцето му?!

„Una familia con suerte“ предлага много забавни и романтични моменти, които карат зрителите на се смеят и да съпреживеят най-красивото чувство: Любовта.

Източник: televisa.esmas.com