Смелчаги (Valientes)

Една история, която съдържа най-важните съставки за една класическа теленовела - отмъщение и любов!

Преди тридесет години, най-могъщият мъж в едно малко село в провинцията Буенос Айрес, променя съдбата на трима братя. Този човек, Лауреано Гомес Акуня, собственик на най-обширните земи, отмъква от Роке Соса всичко, което притежава, като го обрича на бедност и го кара да осъзнае, че никога няма да може да се възстанови. Това довежда до смъртта му, оставайки след себе си три малки момчета: Леонардо, Сегундо и Енцо. Всеки от тях го очаква различна съдба. Тримата са осиновени от три различни семейства, за да бъдат отгледани.

Днес е настъпил момента за правосъдие. Леонардо решава да открие братята си и заедно да отмъстят за смъртта на баща си. За целта той има изготвен план: да купи сервиз срещу къщата на Гомес Акуня в Буенос Айрес и от там да действат под чужда самоличност.

Междувременно, братята започват връзки, които излизат извън границите на главния план, който имат.

Лео среща Алма, която не е виждал отдавна. Но тази любов се сблъсква с препятствия, едно от които е самия план. Лео вижда в една от дъщерите на своя враг Лауреано, Хуана, начин да влезе в живота на семейство Гомес Акуня, като я завоюва.

От своя страна, Сегундо е израснал при Ромуалдо, един човек без образование, който „оставя в наследство" на „своя син" същата степен на необразованост. Младежът се влюбва в малката дъщеря на Лауреано, Исабел, модерна девойка, която тъкмо се завръща от чужбина. Когато се запознава със Сегундо, тя се трогва и предлага да го научи да чете и да пише. Но всъщност тя се заглежда по по-малкия брат на Сегундо, Енцо...

Времето минава и планът, малко по малко, се изпълнява. Отмъщението придобива завършен вид... въпреки че любовта също заема основно място в тази борба за интереси...

Персонажите:

Лео Соса

38-годишен. Най-големият от братята Соса. Чувствителен, но и рационален. Той мисли преди да действа. Уверен, решителен и защитник на тези, които обича. Държи се крайно бащински с братята си. Влюбва се в Алма Варела, но планът му за отмъщение срещу Лауреано Гомес Акуня му попречва да покаже любовта си.

Алма Варела

29-годишна. Дъщеря на Аргентина Варела. Родена е в същото село, където тримата братя Соса живеят до смъртта на баща си. Дъщеря от тайна връзка между майка й и Лауреано, но не знае това. Решителна, съблазнителна, благородна и с добро сърце. Алма не се страхува от нищо. Работлива и всеотдайна. Помага на майка си в цветарския магазин.

Сегундо Соса

31-годишен. Средният брат. Израснал е в селото от строгия Ромуалдо, осиновителя му. Обикновен, не умее да чете и да пише. Благороден, честен, верен, чист и се ръководи само от истината. Влюбва се в Исабел, малката дъщеря на Лауреано и влиза в конфликт с по-малкия си брат, с когото си оспорва любовта й.

Хуана Гомес Акуня

29-годишна. Дъщеря на Лауреано и почината му съпруга. Била е свидетелка на самоубийството на майка си, когато е била на четири години. Сега тя е млада жена, която се опитва да бъде биполярна. Бракът на Лауреано с Мона и пристигането на Исабел я карат да се чувства изместена. Чувства се отхвърлена от семейството и постоянно се бори за своето място, което са й отнели, но заслужава. Влюбва се в Лео и се намесва във връзката му с Алма.

Исабел Гомес Акуня

25-годишна. Дъщеря на Мона и Лауреано. Тя е стюардеса и живее в Маями заедно с годеника си, който се занимава с контрабанда и я използва като „муле". Исабел е депортирана от САЩ и сега се завръща с тази тайна зад гърба си. Нейната полу-сестра не я понася. Влюбва се едновременно в Сегундо и Енцо.

Енцо Соса

27-годишен. Най-малкият брат. Израснал е в семейство, в което няма деца и е посветил живота си на играта. При тази семейна обстановка, Енцо е бил много проблемно момче, което постоянно се забърква в проблеми. В действителност, той е задържан три пъти заради кражби. Енцо е необщителен, мълчалив, може да бъде презрителен, нетактичен, но е много съблазнителен.

Аргентина Варела

52-годишна. Дъщеря на Хосефа, бавачката, която е отгледала Лауреано. Винаги е била прислужница на семейство Гомес Акуня и е била влюбена в шефа си. Типичната трудеща се жена, която се е насладила само на една нощ любов и в резултат на това се е родила дъщеря й, Алма. Темпераментна, забавна, обсебваща и решителна.

Лауреано Гомес Акуня

53-годишен. Един мъж, който е учил в най-добрите училища. Предпазлив, сериозен, той осъществява свята власт по авторитарен начин. Светът трябва да се вписва в неговия начин на възприятие, да отговаря на неговите желания. Женен за Мона от целесъобразност. Има една дъщеря от първия брак, от който е останал вдовец и друга дъщеря от настоящата си съпруга. Любовта на живота му е Аргентина.

Мона Ортис

50-годишна. Дъщеря на състоятелно семейство. Сега е съпруга на Лауреано и има една дъщеря от него, Исабел. Въпреки че води един повърхностен живот, изпълнен с лукс и удоволствия, тя е жена, която се чувства самотна и която се бори със собствената си неувереност, предизвикана от съпруга й. Дълбоко в себе си тя знае, че бракът й с Лауреано е сключен от целесъобразност.

Бенхамин

29-годишен. Племенник на Мона. Израснал е в добро семейство и е учил в скъп колеж. Той върши мръсната работа на Лауреано.

Максима

47-годишна. Прислужница в дома на семейство Гомес Акуня. Приятна, вярна и добра приятелка на Аргентина и Алма Варела.

Уево

48-годишен. Четвъртият в сервиза. Той е живял на мястото преди пристигането на братята. И сега продължава да е там. Той дава цвят и настроение на мястото.

Източник: www.realtvnews.com.ar