Вила Мадалена (Vila Madalena)

Щастието на две влюбени двойки е прекъснато по неочакван начин и съдбите им се пресичат. Това е началото на историята в тази теленовела, която разкрива бурния нощен живот в квартала на Сао Пауло.

Солано Шавиер е мъж със скромен произход, който се труди упорито и не е имал шанса да учи. Преди няколко месеца, той изгубва работата си и отбелязва с Еужения факта, че си е намерил временна работа като шофьор на камион. Тя се възползва от доброто му настроение заради тази новина, за да му съобщи, че е бременна. Но Солано става жертва на капан: по време на едно пътуване, той превозва контрабандна стока. Задържан е от полицията и е вкаран в затвора, където прекарва 17 години.

В затвора, Солано се запознава и става добър приятел с Роберто, образован младеж от семейство от провинцията на Сао Пауло, но несправедливо затворен за убийство на един мъж. След като е защитил годеницата си Пилар от двама нападатели, малко преди сватбата им в църквата, той предизвиква случайно смъртта на единия от тях, а накрая избягва с кола.

Под влияние на Роберто, Солано прекарва дългите години в затвора четейки и образовайки се. Доброто образование и емоционалния баланс го издига в йерархията на затвора, превръщайки го в пример за останалите. Това му помага да излезе на свобода по-рано. След седем години, той излиза от затвора и отива направо да се види с жена си и детето си. Но изненадата му е голяма – той открива, че Еужения е омъжена за бившия му шеф – бзнесмена Артур Жункейра и двамата имат две деца, Лукас и Лауриня.

От този ден, Солано си поставя за цел да си върне любовта на жената, която обича. Докато се опитва да постигне целта си, той разкрива, че Артур е в дъното на историята, заради която е попаднал в затвора. Бизнесменът – уважаван мъж и съблазнител, също така се е превърнал в много опасен човек и излиза извън контрол, когато усеща заплахата, че може да изгуби съпругата си заради този новопоявил се съперник.

Животът на Солано се променя, когато отива в квартал Вила Мадалена, за да предаде писмото на Роберто за бившата му годеница. Тя е приятна и привлекателна девойка, която работи като психолог в отдела по човешки ресурси. Двамата са очаровани един от друг и Солано се чувства раздвоен. Еужения му признава, че продължава да го обича, но няма куража да напусне семейството си, за да бъде с любимия си. След време, Роберто също излиза от затвора и положението още повече се усложнява. Годините, прекарани в затвора, са го превърнали в груб и огорчен мъж и той не смята да приеме с лекота страстта между приятеля му от затвора и бившата му годеница.

Във Вила Мадалена живеят няколко колоритни персонажа. С Пилар живее майка й, скулпторката Бибиана, която има студио в дома си, и леля Марго, която държи магазин за езотерични продукти. В съседство живее Менез, човек, изцяло отдаден на киното. В квартала живее също така и братът на Роберто, саксофонистът Уго, който иска да стане голям музикант.

Другите райони на Сао Пауло също присъстват в историята. В западната зона живее семейството на Солано: родителите му – Анжело и Деолинда, и сестра му Нанси, много романтична девойка, която е влюбена в Уго; и Жозе, един моторист, който е по-познат като Лудото куче, който има любовна връзка с Зу, богата девойка, която живее в Жардинс, аристократичната част на гада. Родителите на Зу, Донато и Ракел, са собственици на ресторант във Вила Мадалена. Там работи Арикандува, сервитьор, който прекарва цялото си време в Centro de Tradições Nordestinas. Преди години той се е сгодил с Лилика, подкрепена от Палмейрас и служителка в дома на Бибиана.

Солано успява да докаже, че Артур е стоял зад контрабандата, заради която е бил затворен толкова години, както и че е автор на множество престъпления. В последната серия, отчаян, злодеят прави опит да се измъкне, вземайки Еужения за заложник, но благодарение на Солано, тя е спасена. Той се опитва да стреля по съперника си, но накрая уцелва Еужения. Солано и Атуро се сбиват, а накрая бизнесменът е заловен и заключен в затвора. В последната си сцена, той влиза в затвора, осъден на 30 години.

Четиримата, които започват много трагично, накрая откриват щастието, всеки по свой начин. Роберто и Солано отново стават добри приятели, а Еужения застава на чело на компаниите, които преди това са принадлежали на съпруга й. Солано се жени за Пилар и им се ражда дъщеря.

Източник: memoriaglobo.globo.com