Възмездие (Víndica)

Всичко се връща на този свят... ако правиш добро, получаваш добро, а ако правиш зло, получаваш също зло!

Всеки епизод разказва различен случай. В центъра на историите са действия в името на справедливостта и последвалите действия и психологическото въздействие, което имат над хората.

Всички действия са подтикнати от необходимостта от възмездие както по желание на жертвата, така и под влияние на другите, а може и по стечение на обстоятелствата, напълно случайно.

Изразът „всичко тече“ е всъщност едно предупреждение: всеки може да бъде наказан или облагодетелстван заради своите постъпки в миналото.

Първи епизод – „Последният“, разказва за войната за островите Малвинас или както са познати Фолкландските острови и последният останал там аржентински войник, изпълняващ заповедите, които е получил преди години, буквално.

Втори епизод – „Стръвта“, разказва за крадец, който винаги е смятал кражбата за най-лесната работа, но един ден е хванат от собствениците на къща, в която влиза, и те го принуждават да убие госта им...

Трети епизод – „Днес за мен, утре – заради мен“, разказва за един художник, който, поради липса на работа, е принуден да работи като зидар и строител, за да издържа семейството си. Един ден е извикан от двойка, която го моли да поправи една стена, по която има влага. Докато работи, той пада и двойката приема, че е умрял, но все пак той не умира и намира начин да си отмъсти на двамата, които са искали да се отърват от „трупа“ му.

Четвърти епизод разказва за несгодите на един бивш боксьор, който след като се е оттеглил от спорта е принуден да работи какво ли не – като чистач, продавач на вестници или като треньор на младежи. Той не пропуска възможността да се качи отново на ринга и точно тогава се появява негова бивша приятелка...

Пети епизод разказва за крадец, който се е специализирал в обирането на възрастни хора...

Това са само част от историите в този сериал, които имат неочаквано развитие...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Víndica