Яра (Yara)

Яра е индианка от племето Лакандон. Тя отива от Чиапас в град Мексико в търсене на по-добър живот.

Като се оказва в големия град, тя се сблъсква с различни препятствия като враждебността на хората и липсата на внимание при пресичане на улици и булеварди.

При една подобна ситуация, тя е блъсната от Андрес, който не я оставя на късмета и я отвежда в дома си.

Докато Яра искрено се влюбва в Андрес, той се възползва от нейното невежество, наивност и невинност като планира фалшива сватба, за да накара Летися да ревнува.

Минава време и Яра страда от презрението на обществото и най-вече на хората, които я заобикалят. В същото време, нейният характер става по-силен.

След като разкрива капана на Андрес, Яра избягва и е приета от Хуан Карлос, който се превръща в неин защитник.

Въпреки всичко, Андрес я открива и ѝ признава, че се е обзаложил с Хуан Карлос: който успее да я покори, ще остане с нея. В отговор, Яра се обзалага с Андрес, че с времето, той ще умолява за любовта ѝ, пълзейки в краката ѝ.

В същото време се появява Еладио, който разкрива своите чувства към Яара. Той е бил влюбен в нея от както е пристигнала в града, въпреки че очаква тя да се промени, за да бъде на неговото ниво.

Не след дълго, Яра се запознава с Маурисио, който ѝ помага да се преобрази – както във външния си вид, но и в начина си на поведение. И не само това, той ѝ помага да се превърне в известна певица...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Yara_(telenovela)