Доня Сандовал (La Doña (2016))

Седма част

Тайната на Диего!

Младежът посещава тайно Лидия в болницата и с надеждата да се възстанови по-бързо, той признава, че тя е много важна за него...

Животът на Лидия виси на косъм в интензивното отделение след операция. Адолфо потвърждава, че може да умре във всеки един момент. Моника е много притеснена за приятелката си и за известно време я оставя сама, за да отиде до дома си и да вземе чека, който ѝ е дал Алтаграсия, с който смята да покрие медицинските разходи. Там я очаква Габино и двамата се скарват след като той я упреква, че флиртува с други мъже. Той я предупреждава, че ще види на какво е способен, защото я обича.

Напрегната ситуация за Рехина и Алтаграсия. Малката Сандовал не може да скрие своя гняв след като научава, че Исабела е пътувала заедно с Емилиано в колата и след като ѝ удря шамар, обвинява сестра си за случилото се по нейна вина.

Решен на въздаде справедливост, Саул решава да поеме лично случая на Лидия, тъй като няма доверие на Габино. И не греши – полицаят се съюзява с Рафаел и Браулио, за да намерят решени, с което да избегнат вкарването на Емилиано в затвора. Решават да заявят, че светофара е бил зелен, докато тя е преминала без да гледа. Габино предлага солидна сума пари на мъжете.

В това време, Корона все още е в кома в болницата и Диего я посещава тайно. Младежът ѝ казва, че очаква да се възстанови бързо, за да могат да бъдат заедно. Заявява ѝ, че тя е много важна за него. Минават няколко дни, той я посещава отново и ѝ пуска музика с надеждата да се събуди по-скоро.

С намерението да си отмъсти на Алтаграсия, Фелипе се среща с Густаво, един журналист, и му дава поверителна информация, която да публикува. Разкрива, че Донята е омъжена от двадесет години за мъж на име Ласаро Ернандес, на когото дължи всичко, което притежава.

Далеч от там, бизнесдамата с удоволствие казва на Браулио, че Сеспедес е на път да падне. Когато той се опитва да пресече границата с един от камионите с нелегална дървесина, граничарите го изненадват и настояват да проверят товара. В резултат на това той е задържан, тъй като откриват наркотици.

Йесения предава на Ласаро чека, който ѝ е дала племенницата и го манипулира, за да го държи до себе си. Настоява той да остане с нея. На следващата сутрин, двамата се събуждат прегърнати, а тя го моли да съобщят на Моника, че са заедно.

Накрая Ернандес приема предложението на Алтаграсия да бъде неин асистент и поема работата на Маргарита. В личен план, Габино се извинява за поведението си, но тя го отхвърля, тъй като знае, че той е излъгал относно катастрофата на Лидия. Освен това Саул се изправя пред полицая и го уверява, че ще получи справедливост.

От своя страна, Емилиано се ядосва като вижда, че Летисия е дала интервю на един колега и е качила в мрежата видео, на което той се вижда дрогиран как си пали пура с 500 песо.