Доня Сандовал (La Doña (2016))

Шеста част

Лоши времена за Рафаел!

Кабрал научава, че Емилиано е ударил Лидия и прави всичко по силите си, за да не отиде в затвора. Не стига това, ами се среща със Сеспедес след 20 години и настоява да не говори за миналото му.

Саул отива да се види с Алтаграсия, за да изяснят нещата. Много наранена, тя го моли да напусне живота ѝ, след като я разследва. По-късно, тя отива при басейна, в който е Сеспедес и като вижда татуировката му, потвърждава, че той е един от Маймуните. Тя отново си спомня деня, в който са я изнасилили и са убили годеника ѝ.

Прикривайки истинските си чувства, Алтаграсия му предлага да отидат на някое по-спокойно местенце, за да поговорят за бизнес. Полковникът я отвежда в дома си, където проверява дали не носи оръжие. Тя иска от него да я снабди със забранен в Мексико дървен материал. Въпреки че не му допада, той приема като чува каква ще е печалбата.

Йесения решава да гледа на карти на Моника и вижда няколко души, които са оставили следа в живота ѝ: Адолфо, който приема като принц и обича искрено; и още трима възрастни мъже: единият от тях е добър, а другите безжалостни. Докато Даниел ѝ предлага помощта си, Алехандро и Рафаел полагат усилия, за да я унищожат. Когато девойката пита за майка си, Сандовал получава видение с ужасни сцени и я моли да се приближи до нея. След това ѝ казва, че тази жена е лоша и никога не я е обичала.

Асусена, от своя страна, успява да се свърже с Химена и я упреква, че си е тръгнала без да ѝ каже. Тя ѝ казва, че Саул не я иска в живота си, но ако иска да си го върне, тя е готова да ѝ помогне.

След 20 години и след уговорката никога повече да не се виждат, Алехандро се появява в кабинета на Рафаел и го обвинява, че е убедил Доня Сандовал да му заложи капан чрез незаконен бизнес. Кабрал отрича всичко и настоява да не споменава за уговорките им в миналото. Далеч от там, Сандовал казва на Браулио, че ще използва пороците на всеки един от Маймуните, за да ги убие. Споменава, че Мигел ще го погуби алчността, а Сеспедес – дрогата.

След като се целува с Габино, Моника си дава сметка, че не изпитва нищо към него и му заявява, че между двамата не може да има никаква любовна връзка. Той губи контрол и започва да се държи много грубо с девойката, дори ѝ налита, при което няколко клиента от бара, в който се намират, се виждат принудени да се намесят.

Нещата за Лопесито вървят на добре. Той вижда Валерия да плаче безутешно след като се отдава на страстта. Изморен от ситуацията, той решава да поиска развод от Елена, но тя отказва да му даде свободата.

Близо до строителната компания, Диего се разхожда с Лидия и точно когато преминават на зелен светофар, кола, шофирана от Емилиано, минава с пълна газ и събаря момичето. Саул, който е наблизо, и Габино, който успява да запише регистрационния номер на колата преди да избяга, се притичват на помощ и извикват Бърза помощ.

Незабавно, новината обикаля всички медии и докато Летисия се напряга, защото открива, че колата е на съпруга ѝ, Емилиано се отдава на наркотиците. Обратно в къщата, Рафаел обещава на сина си, че ще направи всичко възможно, за да не влезе в затвора. С помощта на Алтаграсия, предлага пари на Домингес, за да свидетелства в полза на младия Кабрал.