Адела Нориега (Adela Noriega)

Месторождение: Мексико сити, Мексико
Близки: по-голяма сестра Рейна и по-малък брат Алехандро
Семейно положението: неомъжена
Височина: 172 см

Рейтинг:  7.18  (196 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Адела е израснала с майка си, брат си и сестра си (която сега е неин мениджър). Още от малка мечтае да стане актриса и на 15 години получава малка роля в сериала “Juana Iris”. Компанията Televisa открива в нея талант и я наема на работа в известното си шоу “Chaun chaun”. След това Адела участва във филма на Лусия Мендес “Corazon de Fresa” и цяла Латинска Америка се влюбва в нея. Тя участва и във филма на Луис Мигел “Palabra de honor” (“Думата на честта”) и тогава тръгва слух, че двамата излизат заедно. След това участва в теленовелата “Yesenia”, където изиграва ролята на млада буновничка циганка, която се бори с всички и всичко, за да защити любовта си. Не след много време, продуцентът Карла Естрада я наема в теленовелата “Quinceanera” (“Петнадесетгодишна”), в която участва заедно с Ернесто Лагуардия и Талия, която по това време е много популярна. В тази теленовела тя играе ролята на момиче, Мариана, от скромно семейство; майка й я изпраща да учи в скъп колеж, но тя се влюбва в млад механик.

През 1994 година тя отива в САЩ и участва в теленовелата “Guadalupe” с популярния латиноамерикански актьор Едуардо Йенес. В тази теленовела тя изпълнява ролята на бедно момиче, което открива, че е единствената, която получава голямо наследство. Тя се влюбва в Алфредо, който иска да си отмъсти на баща й за това, че е убил родителите му.

През 1995 година, в Колумбия с актьора Фернандо Айенде, Адела играе в теленовелата “Maria Bonita” (“Хубавата мексиканка”). По време на снимките на този сериал, майка й се разболява от рак и малко след това умира в САЩ. По това време на първите страници на вестниците се разпространява слуха, че тя има връзка с бившия мексикански президент Карлос Салинас де Гартани. Дори в някои от тях се пише, че през 1994 година тя е родила близнаци тайно. Но Адлеа отрича верността на тези истории.

През 1997 година Адела се връща в Мексико и подписва договор с Televisa, който й осигурява работа през следващите шест години в четири теленовели. Първата е “Мария Исабел”, в която си партнира с известния венецуелски актьор Фернандо Карийо. В този сериал тя играе ролята на млада индианка.

И сега тя признава, че най-любимата й роля е тази на Мария Исабел. По това време тя има връзка с Фернандо Карийо, но те скъсват, когато тя започва да снима “El privilege de amar” (“Право на любов”) с Рене Стриклер, Елена Рохо и Сесар Евора. Тази теленовела също е продуцирана от Карла Естрада и една от най-успешните тепеновели през 90-те. Тя играе ролята на Кристина, която е изоставена от майка си при раждането си; когато става жена, тя започва да работи в модната агенция на истинската си майка...

Получава награди за ролите си в “Мария Исабел” и “Право на любов” през 1998 година, а през 1999 година тя печели заедно с Андре Гарсия наградата за най-добра актриса. Тогава от Playboy я канят да се снима разсъблечена, но тя твърдо отказва и отива да живее в Маями.

През 2001 година продуцентът Роберто Ернандес съобщава в пресата, че тя ще участва в теленовелата “Atreverte a olvidarme” с Хорхе Салинас. Но Адела не подписва договора, защото не иска да се снима разсъблечена и е заменена от Адриана Фонсека, но теленовелата има незначителен успех и снимките й са спрени, така че Адела не губи нищо. Още веднъж тя се доверява на приятелката си Карла Естрада и приема да се снима в сериала “El manantial” (“Изворът”) с Маурисио Ислас. След огромния успех на тази теленовела, Адела решава да си вземе почивка.

За медиите, актрисата казва, че все още не е открила любовта на живота си. Тя признава, че иска един ден да се омъжи и да има деца, но за сега племеника й е единственият наистина важен човек за нея. Тя обожава да прекарва всяка свободна минута с него.

През 2002 година тя участва в теленовелата “Amor real” (“Истинска любов). В този сериал тя се снима заедно с известните Маурисио Ислас и Фернандо Колунга.

Последно се снима в теленовелата “La Esposa virgin”.