Алехандро Отеро (Alejandro Otero)

Пълно име: Алехандро Отеро Ларес (Alejandro Otero Lárez)
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  6.60  (15 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 2 януари.

Алехандро Отеро е венецуелски актьор и модел. Започва своята кариера като модел и това става съвсем случайно. Когато му предлагат да се пробва като модел, той учи Одонтология и е бил твърдо решен да успее в тази професия. От агенцията за модели, от където получава предложението, му предоставят възможността да учи и да съобразяват ангажиментите му като модел с часовете в университета.

През 1997 година прави първите стъпки като модел. Първата му реклама е за Coca-Cola, а месец по-късно сключва първия си договор за ревю в Касабланка, след като е бил избран сред 500 кандидата. Също така използва възможността, за да участва в конкурса „Мистър Венецуела" през 1998 година, но се отказва от участието заради обучението си. Следващата година се явява на конкурса и спечелва титлата „Мистър Венецуела".

Като „Мистър Венецуела", Алехандро обикаля из Централна и Южна Америка. Явява се и на конкурса „Мистър Свят", където е сред петте финалисти. След този успех, Алехандро обикаля из Европа, където дефилира по различни модни подиуми и за известни марки.

Един ден, Алехандро усеща носталгия по дома, семейството и приятелите и се завръща във Венецуела. Тази почивка, която си взема, бележи промяната на плановете му. Карелис Оливарес (Kareliz Ollarves), негова голяма приятелка, го моли да я придружи до RCTV, където се провежда прослушване за влиза в Академията по кино и телевизия. Тя успява да го убеди да се яви и той получава възможността да учи, предоставяйки му стипендия да учи в актьорската академия към канала.

Алехандро отблизо

Хобита? - Харесва ми да плувам, да слушам музика и да чета.

Спортната зала? - За мен това е рутина. Това е нещо, с което съм привикнал и отделям поне по 2 часа на ден, когато ангажиментите ми позволяват това.

Любима храна? - Спагети, пица и неаполитанска храна. За мен, тя е най-добрата на света.

Как би се описал? - Спокоен, домошар, независим, романтичен, но не съм ревнив; уверен, предприемчив и упорит.

Едно признание? - Когато ме поздравят, се изчервявам.

Какво е за теб красотата на една жена? - За мен една жена трябва да излъчва нежност, привързаност. Тя трябва да е внимателна и разбираща. Красотата на една жена е повече в кристалния поглед, отколкото в извивките на тялото й.

Най-големият ти недостатък? - Ставам непоносим, когато огладнея.

Източник: www.rctv.net