Алонсо Еспелета (Alonso Espeleta)

Дата на раждане: 26 Юли 1985 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Дуранго, Мексико

Рейтинг:  7.15  (26 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

От съвсем малък, Алонсо Еспелета е знаел, че иска да бъде актьор, мечта, която изпълнява, когато е на 13 години, когато спечелва наградата актьор на годината в американската школа Cluver.

За да продължи своята подготовка, той влиза в една театрална група, където се занимава с образованието си като актьор. Изявява се в най-добрите театри на града с ролята си в пиесата „La cantante calva", подкрепена от правителството. В същото време той опитва късмета си и в други области на професията - води радио-шоу, което има голям успех повече от година: „Efecto directo".

На 18-годишна възраст, Алонсо се премества в Лос Анджелис, където се записва да учи в академията „Stella Adler", а след това продължава образованието си при Еужени Лазарев (Eugene Lazarev), Тим МайНийл (Tim McNeil) и Ейми Линдон (Amy Lyndon). В Лос Анджелис играе в няколко пиеси, както и в няколко късометражни филми, сред които са „Epiphany" и „Un-concious".

Неотдавна се снима в теленовелата „Чужди грехове", давайки живот на Луис Меренарио - привлекателен хомосексуалист, сериозен младеж и емоционално нестабилен заради проблемите в семейството му. Той обожава Наталия, майка си, и е готов да се изправи срещу баща си Рохелио и баба си Агата, за да я защити. Страда много, когато си мисли, че Наталия е умряла и приема за чудо новината, че е жива... По време на историята, Луис преживява много тежки моменти, но накрая се научава да бъде щастлив, приемайки се такъв, какъвто е.

След различни участия в постановки и късометражни филми, какво те накара да отидеш в Телемундо?

Когато ходих до Мексико, се запознах с Фернандо Аройо, млад и познат мексикански актьор, който ме посъветва да се свържа с някоя агенция. От този момент, животът ми се обърна на 180 градуса. Бях само три седмици в Мексико. Някъде към края на юли моите данни са били изпратени в Телемундо и бяг избран за прослушването за теленовелата „Чужди грехове".

Как мина прослушването за „Чужди грехове"?

Когато пристигнах в Маями и се настаних в апартамента, разполагах с либретото на първите 20 серии. Отидох на прослушването, подготвен за ролята на Рамон, сина на прислужницата, но накрая ме избраха за ролята на Луис Мерсенарио, синът на главната героиня. Ако трябва да съм честен, тази роля много ми допадна още от самото начало.

Какво ти харесва в този персонаж?

Това, че преживява пълна еволюция. В началото той е много послушен и отговорен, но с времето се превръща в човек с изявена индивидуалност и печели повече доверие. Той се превръща в напълно различен човек, но в положителна посока.

Източник: www.gdp-coleccionistas.tk