Ана Лайевска (Ana Layevska)

Пълно име: Анна Лаевски Расцветаева (Anna Laevski Rastsvetaeva)
Дата на раждане: 10 Януари 1982 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Киев, Украйна
Родители: Ина Расцветаева и Сергей Лайевски
Височина: 168 см

Рейтинг:  7.19  (184 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

От петгодишна, Ана свири на виола. Семейството на Ана се премества в Мексико, когато тя е била на девет години. От тогава, тя е привлечена от драмата. От преместването си в Мексико, Ана владее три езика: руски, испански и английски.

В Мексико, Ана учи актьорско майсторство в Centro de Educación Artística на компанията Televisa. Благодарение на уменията си, тя получава няколко малки роли в теленовели като „Preciosa“ и „Amor gitano“. Това наистина са малки роли, но за нея са добър стаж в кариерата й.

Накрая, тя е забелязана от Педро Дамян (Pedro Damian), който я кани да участва в теленовелата „Primer amor... a mil por hora“, където си партнира с Анаи (Anahi), Куно Бекер (Kuno Becker), Маурисио Ислас (Mauricio Islas) и Валентино Ланус (Valentino Lanus). Печели наградата TVyNovelas за актриса-откритие, а също така и наградата Palmas de Oro в същата категория.

През 2001 година участва в първия за кариерата й игрален филм, „In the time of the butterlies“, когато има възможността да играе редом със Салма Хайек (Salma Hayek) и Едуард Джеймс Олмос (Edward James Olmos).

През 2005 година участва в телевизионно шоу „Bailando por un sueno“, в което известни личности танцуват в двойки с участниците в това състезание по танци. Въпреки че не е известна за съдиите, тя се спасява от изгонване три пъти, благодарение на гласуването на зрителите и накрая заема трето място. Участва и в специалното издание на това риалити-щоу „Reyes de la Pista“, в което участват от първите два сезона топ-три двойки. Неин партньор и в двете издания, е Хуан Муньос (Juan Muñiz).

Източник: www.wikipedia.org , www.imdb.com