Анхелика Арагон (Angélica Aragón)

Пълно име: Анхелика Еспиноса Странски (Angélica Espinoza Stransky)
Дата на раждане: 11 Юли 1953 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Хосе Анхел Еспиноса – композитор
Деца: една дъщеря
Височина: 165 см

Рейтинг:  7.06  (16 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Анхелика Арагон е израснала в семейство на интелектуалци. Учила е в Модерен Американски Колеж, в училище в Сиера Невада и в лондонската академия по музикални и драматични изкуства. Дипломирала се е в специалност Философия. Увлича се по ориенталската култура и по-особено - по индийската. Анхелика Арагон е живяла в Индия, където е учила в националната танцова академия и в танцувалното училище на Керала Келандам.

След завръщането си в Мексико, Арагон започва да работи за Televisa и през 80-те и 90-те години участва в множество успешни теленовели и филми. Най-често играе роли на дами от висшето общество и на благородни и горди жени.

На 44-годишна възраст, когато в Televisa насочват поглед към по-млади актриси и не й предлагат сериозни роли, тя приема роля в проекта на TV Azteca „Mirada de mujer". В тази теленовела тя пресъздава образа на жена, която е изоставена от съпруга си и открива любовта в прегръдките на по-млад мъж. Теленовелата има голям успех. След това Анхелика Арагон приема да се снима и в продължението на историята „Mirada de mujer: el regreso"

През 2007 година Анхелика работи като режисьор на пиеса в независимия театър в Мексико сити.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Angélica_Aragón