Бети Лаго (Betty Lago)

Пълно име: Елизабет Лаго Нето (Elizabeth Lago Netto)
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Семейно положението: омъжена за втори път
Съпруг/а: Едуардо Конде (Eduardo Conde) от 1993 до 2003 година (неговата смърт), настоящ съпруг – Гилерме Линярес (Guilherme Linhares)
Деца: един син – Бернардо (1997 г.)

Рейтинг:  7.20  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 24 юни 1955 година.

Дата на смърт: 13 септември 2015 година.

Бети Лаго е бразилска актриса и бивш модел. В началото на 70-те години, Бети е отрита от фотографа Евандро Тейшейра (Evandro Teixeira), който й помага в първите стъпки като професионален модел. Седем години по-късно, тя има успех не само в родината си, но и в чужбина. Петнадесет години работи във Франция, Италия и САЩ.

В телевизията дебютира с роля в мини-сериала „Anos Rebeldes“ през 1992 година. Работата й на актриса не е импулсивна, както при други модели, а е резултат на усилено обучение и работа – между 1988 и 1991 година тя слага край на кариерата си на модел и започва да се изгражда като актриса, посещавайки различни курсове. Само две години по-късно талантът й блясва в главната роля в теленовелата „Quatro Por Quatro“.

Бети Лаго не може да забрави първата си работа (като модел) и по-късно става водеща на модно предаване по телевизията.

На големия екран актрисата дебютира през 1976 година с роля във филма „Dona Flor e Seus Dois Maridos“, но сцените с нея са изрязани при монтажа. Истинският й дебют е през 1998 година във филма „Alô?“. 

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Betty_Lago