Елайза Хил (Elaiza Gil)

Пълно име: Елайза Каролниа Хил Делгадо (Elaiza Carolina Gil Delgado)
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  9.40  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 10 ноември.

Зодия: Скорпион.

Елайза Хил е венецуелска актриса. Започва своята кариера на четиригодишна възраст, когато започва да посещава уроци по джаз. По-късно става част от „Las Voces Blancas “, където усвоява първите уроци в актьорството. След това започва да се интересува от хореография.

На седемнадесет-годишна възраст, Елайза започва да преподава уроци на деца от 4 до 14 годишна възраст, докато успоредно с това продължава своето обучение по актьорско майсторство. След като завършва, тя престава да преподава и решава да замине в Милано, Италия, за да учи драматично изкуства в школата на Луиджи Пирандело (Luigi Pirandello). Там тя получава покана да участва в конкурса за красота по време на карнавала във Венеция, където печели сърцата на журито и зрителите със своята красота и божествен дар. Чрез този конкурс тя има възможността да участва в различни италиански телевизионни програми, освен това посещава Кения.

След три години в Италия, Елайза решава да се върне във Венецуела, където започва работа в детски театър, а малко по-късно се снима в първия си филм - „Despedida de Soltera“. След това става част от актьорския състав в теленовелата „Наричат я Мариамор“.

Няколко години по-късно получава предложение да се снима в Колумбия, а при завръщането си в страната, тя се снима в световноизвестния хит „Любов по пълнолуние“. Следват много успешни проекти, сред които „Женски войни“, „Ребека“ и др. и добрите предложения не спират. Тя се снима в киното и телевизията, а също така играе и на театрална сцена.

Източник: www.venevision.net