Фернандо Аревало (Fernando Arevalo)

Деца: син – Федерико

Рейтинг:  6.30  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фернандо Аревало е колумбийски актьор, сценарист и режисьор.

Брат му, Епифанио, сформира театрална група от ученици и Фернандо Аревало е привлечен от самото начало. Тогва е на 13 години и до 18-годишна възраст участва в театрали групи, но си дава сметка, че е много трудно да преживява по този начин. Привлечен от архитектурата, той се записва в тази специалност в университета. Малко му остава да завърши, но една случка променя плановете му - става баща без да е женен. Тогава решава да се върне към това, което харесва. Фернандо усеща, че се предава сам и вярва, че е лош пример за сина си. За това се отдава изцяло на ролята си на баща и като професионалист в актьорството. Актьорът споделя, че след като са го оценили като актьор, той е станал достоен за пример за сина си.

За това той се връща към театъра и работи с Рубен ди Прието. Първата му теленовела е „Las brujas". Играе в националния театър. Също така написва сценарий и режисира постановката „La clepsidra".

Фернандо Аревало решава да не се жени и да бъде щастлив сам. Радва се на компанията на сина си, Федерико, с когото прекарва всички почивни дни. Чувства се щастлив с работата си - не спира да участва в театрални постановки, както и да се снима в телевизията и киното.

Източник: www.colarte.com