Хавиер Паредес (Javier Paredes)

Пълно име: Франсиско Хавиер Паредес Санчес (Francisco Javier Paredes Sánchez)
Дата на раждане: 27 Август 1955 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела
Родители: Франсиско Паредес (Francisco Paredes) и Роса Санчес (Rosa Sánchez)
Близки: Хуан Карлос, Дженифър и Карлос Ернесто
Деца: син – Карлос Едуардо (Carlos Eduardo)

Рейтинг:  6.83  (12 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Въпреки че първото му име е Франсиско, в дома му винаги са го наричали Хавиер, за да го различават от баща му, който има същото име. Той е най-малкият от децата в семейството. Спомня си детството като много приятно, време, когато много се е забавлявал със семейството и приятелите си. Страстта му към актьорството започва в училище, когато се включва в различни изяви.

След завършване на училище, Хавиер се записва в Централния университет на Венецуела в инженерния факултет. Въпреки това, не му отнема много време, за да осъзнае, че тази професия не го влече и през четвъртия семестър той се записва в школата по изкуства, където участва в група на ученици, която му помага да израсне в кариерата си.

Участие в театрален фестивал, той се записва в театралния факултет на централния университет на Венецуела.

На 23-годишна възраст, той става част от една театрална трупа, която става много популярна във Венецуела - „El Nuevo Grupo Venezuela", която е основана от Исаак Чокрон (Isaac Chocrón), Хосе Игнасио Кабрухас (José Ignacio Cabrujas), Рафаел Брисеньо (Rafael Briceño) и Роман Чалбауд (Román Chalbaud). За известно време, Хавиер е част и от „La Compañía Nacional de Teatro".

Въпреки че като цяло не харесва света на телевизията, той приема предложението на Хосе Игнасио Кабрухас (José Ignacio Cabrujas) да участва в теленовелата „Las Dos Dianas".

Той се възползва от възможността да се реализира и в седмото изкуство, снимайки в няколко филма, сред които са „Desnudo con Naranjas", „La Fiebre Sube al Pao", „Al Borde de la Línea", „Plan B", „Manuela Sáenz", „Mi Vida por Sharon o ¿Qué Te Pasa a Ti?".

Хавиер Паредес признава, че телевизията е много интересна, неговата страст клони повече към театъра и киното. Не харесва в телевизията това, че всичко става много бързо, докато в театъра нещата стават по-бавно, дообработват се и има директен контакт с публиката.

От друга страна, Хавиер има възможността да режисира документални филми, в които се засягат различни наболели теми в обществото.

Хавиер се описва като нормален мъж, нито лош, нито добър, със своите качества и недостатъци. Признава, че е много солидарен и притежава добро чувство за хумор. Една от целите му е да създаде реалистична програма, в която да се говори открито за различни проблеми.

Източник: www.venevision.net