Хосе Луис Усече (José Luis Useche)

Пълно име: Хосе Луис Усече Маркес (José Luis Useche Márquez)
Дата на раждане: 25 Януари 1977 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  8.43  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хосе Луис Усече е венецуелски актьор. Започва своята кариера на 14-годишна възраст. Първите си стъпки прави в театъра, където има възможността да участва в пиеси като „Ричард III” и др.

Сестра му го придружила на едно прослушване, след което пред него се отварят вратите към света на шоу-бизнеса във Венецуела. По-късно се запознава с Роман Чалбауд (Román Chalbaud), на когото, според думите на Хосе Луис, дължи много за своята кариера. По онова време е бил готов да зареже всичко заради любовта и като повечето младежи, да напусне страната си, но за щастие Роман Чалбауд го е приземил.

Съвсем случайно, както често се случва в живота, Хосе Луис се запознава с Мигеланхел Ланда и сина му Самуел, благодарение на които влиза в телевизията през 1996 година. Води няколко хумористични телевизионни програми. По-късно се снима в няколко теленовели, сред които са „Mambo y Canela“, „Contra Viento y Marea“ и „Cosita Rica“.

Учи управление на продукции в Instituto Universitario de Teatro y Dramaturgia Teatral при Моника Монтаньес (Mónica Montañés).

Източник: www.venevision.net