Кати Саенс (Kathy Sáenz)

Пълно име: Кати Саенс Ерера (Kathy Sáenz Herrera)
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Себастиан Мартинес (Sebastián Martínez) - 8 декември 2008 година
Деца: Ченоа (Chenoa) от връзката си със Сами Бесудо (Sammy Bessudo) и Алана от връзката й със Себастиан Мартинес

Рейтинг:  6.93  (68 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кати Саенс разказва как е дала живот на Паулина Риаскос, злодейката в теленовелата „Чиста кръв"!

Нищо не би било толкова сложно, ако Кати не беше бременна. Чувствата на отмъщение, гняв и злоба, които са характерни за персонажа й Паулина Риаскос, са напълно в противоречие с това, което изпитва в реалния живот в този момент.

„Да вдъхна живот на Паулина Риаско не беше никак леко за мен. Когато една жена е бременна, тя живее в различен свят, изпълнен с много нови емоции. Намирах се в период на мир, спокойствие и любов. И да изградя образа на такава силна особа, за мен беше истински удар" - уверява Саенс, която за първи път приема предизвикателството да пресъздаде злодейка.

И така, работата й е била много трудна. Заедно с Луна са гледали много филми и, според собствените й думи, търсила е характерни черти на животинска свирепост. Нейният персонаж е основан на Никита (от едноименния сериал). „Тя е жена, тренирана да убива. И с Паулина те си приличат, защото и двете са жени, готови да постигнат целите си."

Също така, тя е взела по нещо и от други популярни отрицателни герои, като Круела де Вил (от „101 далматинци"), както и играта на Ума Търман в „Kill Bill". „Прегледах доста неща, докато накрая изградих своя стил на игра", казва тя.

Но авторите, които написват ролята й в „Чиста кръв" й помагат много да разбере жаждата за мъст на Паулина и са й предоставили много малко време, за да изгради образа сама.

„Паулина е била малтретирана и насилвана като малка и това предизвиква нейния гняв и желание за мъст, като я подтикват да се обърне срещу насилниците и да убие родителите си. От този момент, човекът, който е станал свидетел на това, започнал да я шантажира. Тренирал я е и я отгледал така, че нейната ненавист и отрицателни емоции да нараснат до краен предел", пояснява за героинята си Кати Саенс.

И сега, когато актрисата трябва да покаже цялата тази злоба, Кати не се поглежда в огледалото, за да постигне най-добър ефект пред камерите, а се концентрира върху човека, с когото участва в сцената и така успява да постигне с лекота, това, което се очаква от нея. „Поддържам жива злобата си и търся слабите места в противниците си. Това ми позволява да изиграя правдиво своя образ" - заключава тя.

„Не съм злобна в реалния живот"

Кати Саенс е била Кралицата на красотата през 1993 година, след което се изявява като водеща на програмите „Panorama" и „Magazine Caracol", а след успеха си на малкия екран, започва да се изява като актриса.

След снимките на теленовелата „Juegos prohibidos", Кати Саенс започва сериозна връзка с екранния си партньор, Себастиан Мартинес. И въпреки че дълго време е била в центъра на медийно обсъждане заради връзката си, Саенс уверява, че нито за миг не е изпитала към представителите на медиите ненавист или злоба. „Ако беше станало това, щях да изгубя, а не това беше идеята"...

Източник: www.eltiempo.com