Маноло Кардона (Manolo Cardona)

Пълно име: Мануел Хулиан Кардона Молано (Manuel Julian Cardona Molano)
Дата на раждане: 25 Април 1977 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Попаян, Каука, Колумбия
Родители: Хавиер Енрике Кардона (Javier Enrique Cardona) и Нанси Молано (Nancy Molano)
Близки: по-голям брат, Франсиско, и по-малък брат, Хуан Хосе
Височина: 190 см
Цвят на очите: син
Цвят на косата: кестеняв

Рейтинг:  7.05  (223 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

На седемгодишна възраст, семейство Кардона нарича бъдещия актьор с името Маноло. По-късно, той използва това име като сценично.

Маноло започва да позира и да се изявява като модел от много ранна възраст. Неговият по-голям брат го представя в една агенция за модели и той много бързо подписва договор. След това, на четиринадесетгодишна възраст заснема първата си реклама за телевизията и започва да се занимава с това професионално – снима се в телевизионни реклами, участва във фотосесии и освен това, излиза на подиума за няколко колумбийски агенции.

На осемнадесетгодишна възраст, Маноло се премества в Богота, столицата на Колумбия, за да учи. Той завършва финанси и международни отношения. Майката на Маноло, Нанси Молано, е психолог и астролог, а баща му, Хавиер Енрике Кардона, се отдал живота си на политиката и е бил кмет на Попаян. Брат му Франсиско е агент и инженер, а другият му брат, Хуан Хосе, е завършил филмова режисура в университета на Каталуния в Барселона, Испания.

Една от най-големите му страсти е да играе футбол. Не веднъж Маноло е споделял в интервюта, че голямата му мечта е била да стане футболист.

През 2000 година се носят слухове, че той има любовна връзка с актрисата Паола Рей, с която играе в теленовелата „Защо, по дяволите?“. Имал е връзка с колумбийската манекенка Каталина Мая (Catalina Maya), манекенката Каролина Кастро (Carolina Castro), манекенката Каролина Делгадо (Carolina Delgado) и колумбийската манекенка Патрисия Васкес (Patricia Vasquez). Две години се среща с актрисата и манекенка Барбара Мори (Barbara Mori), с която играе в игралния филм „Жената на брат ми „La mujer de mi hermano“. След края на връзката им през 2005 година, той се среща с бразилската манекенка Катарина Сач (Katarina Sacht).

Маноло Кардона обича да хапва паста (макаронени изделия). Също така обича да готви. От една страна, той е запленен от големия Холивуд и цели да се снима в големи продукции. Но също така, неговият патриотизъм го подтиква към друга цел: някой ден да стане президент на Колумбия.

Източник: www.wikipedia.org