Мануела Гонсалес (Manuela González)

Дата на раждане: 14 Януари 1977 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Богота, Колумбия
Близки: Анхела, Мариана и Хуана
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Диего Виванко (Diego Vivanco) от 20 юни 2004 година

Рейтинг:  7.17  (30 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Най-малката от четири сестри, Мануела се е родила в Богота 10 години след сестра си Хуана и през цялото си детство е била любимката в дома. Тя е израснала заобиколена от изкуство - майка й е била поетеса, критик на изкуство и журналистка, а баща й е архитект и дизайнер. В своите игри винаги е била с въображаем приятел, както и двете семейства, измислени, част от които са били двамата. Живеейки във фантазиите си, тя си измисляла различни пиески, в които играела по няколко персонажа едновременно. Тя си спомня за детството си като много щастливо време от живота й.

Когато навършва 18 години, тя преживява един от най-тежките удари на живота. Майка й умира от рак на 57 години. Това е оставило отпечатък в нея. Мануела споделя, че никой не е подготвен да изгуби близък, особено майка си, колкото и да очаква това (имайки предвид заболяването на майка си). Въпреки всичко, тя пази хубави спомени от времето прекарано с майка си.

Мануела вярва в магията и вярва, че любимите й хора винаги са до нея. Тя пази поемите на майка си като съкровище. По-специално две от тях. Едната е посветена на нея, а другата - на сестра й Мариана.

Въпреки че е учила във френски лицей, тя завършва образованието си в САЩ. Тя се завръща в Колумбия заради болестта на майка си и въпреки че никога не е била добра студентка, според нея, тя смята, че майка й е помогнала по някакъв начин да си вземе изпитите. Започва работа в отдела за връзки с обществеността на един хотел, за да може да се издържа, но не завършва образованието си. Независимо, че това е професията, която е изпълнявала с голямо удоволствие, желанието й да стане актриса е било по-голямо. Тя така и не се е решавала да опита, но след окуражаване от страна на декана на факултета, тя се впуска в това начинание.

И така започва нейния път в света на телевизията. В началото тя няма работа и тогава е използвала времето, за да учи актьорско майсторство. В Колумбия все още помнят нейните реклами по телевизията.

Успехът й с рекламите е голям и предложенията за работа не закъсняват. Първи е бил Джон Боливар от RCN и Хуана Урибе, които забелязват нейния талант. Първата й роля в Колубия е на Лолита, но в действителност, дебютът й е в Аржентина в младежкия сериал „Verano del '98". Следват ролите й в теленовелите „Бавачката", „El inútil" и „Неомъжена и без ангажименти".

След три години непрекъсната работа, Мануела си взема отпуска осем месеца, които използва за пътуване и учение. Тя посещава Испания, Лос Анджелис, където посещава класовете на Виктор Уго Треспаласиос (Víctor Hugo Trespalacios). Актрисата споделя, че много неща е научила от Вики Ернандес (Vicky Hernández).

Мануела Гонсалес още веднъж работи в Аржентина в теленовелата „Ángel de la guarda, mi dulce compañía". Самата актриса признава, че й е било нужно известно време, за да се подготви за тази роля. Но за Мануела тази теленовела е много близка, тъй като много от нещата, които се случват на нейния персонаж, са й се случвали в истинския живот.

Мануела Гонсалес е любима актриса в Колумбия. Много зрители я познават от театралните постановки, в които участва. Критиците признават таланта й и тя не приема техните критики като упрек, а като стимул да развива това, което е вътре в нея.

Източник: Revista de El Espectador