Марко Тревиньо (Marco Treviño)

Пълно име: Марко Антонио Тревиньо (Marco Antonio Treviño)
Дата на раждане: 7 Януари 1961 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Гуадалахара, Халиско, Мексико

Рейтинг:  8.33  (3 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Марко Тревиньо е мексикански актьор. Започва своята кариера в театър в столицата, където е участвал в над 20 пиеси. Снимал се е в няколко филма и множество теленовели, с които става популярен не само в Мексико. В последните години участва в експериментален театър.

Актьорът споделя, че обича избраната от него професия, защото го кара да се чувства жив, има възможност да изпробва всички възможни емоции, както и да експериментира с живота на другите.

Като дете е бил много срамежлив и баща му го е записал на курс по ораторско майсторство, където е страдал много. Когато навлязъл в гимназията, преподавателят им поканил учениците да участват в студио по драматично изкуство. Така, може да се каже – съвсем случайно, той открива красотата на актьорството и в един момент е установил, че то е всичко, от което има нужда. След всяка следваща изява се е чувствал все по-уверен в себе си и от 15-годишната си възраст се е посветил изцяло на актьорството. Имал е късмета да си намери работа като актьор в родния му град Гуадалахара.

Марко Тревиньо обича театъра, но от друга страна, харесва киното и телевизията, защото всеки ден е различен, трупа нов опит и дори, когато разработва един персонаж, всеки ден е различен. Именно това се оказва неговото ежедневно предизвикателство.

Източник: gaceta.udg.mx