Маргарита Роса де Франсиско (Margarita Rosa de Francisco)

Дата на раждане: 8 Август 1965 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Кали, Колумбия
Родители: Херардо Франсиско (Gerardo de Francisco) – актьор, и Мерседес Бакеро (Mercedes Baquero)
Близки: Мартин де Франсиско (Martín de Francisco) – актьор
Семейно положението: разведена два пъти
Съпруг/а: първи – Карлос Вивес (Carlos Vives) от 1988 до 1990 година; втори – Даниел Кастейо (Daniel Castello) от 14 юни 2003 година

Рейтинг:  8.00  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Маргарита Роса де Франсиско от съвсем малка се интересува от изкуствата - рисуване, танци, актьорство и музика. На 14 години тя се записва в курсове по балет. Забелязвайки красотата и таланта й, Клара Мария Очоа (Clara María Ochoa), собственица на Carreta Films, я кани да участва във филма „Tacones" (1981 г.), с който спечелва наградата за най-добър мюзикъл на кино-фестивала в Ташкен.

Но с това не свършва кариерата на тази незабравима колумбийка. През 1984 година, на 19-годишна възраст, тя за първи път се появява на конкурса „La modelo del año", където успява да спечели сърцата на зрителите и си заслужава аплодисментите. Избрана е за „Мис Вайе", което я изпраща направо на конкурса „Reinado Nacional de la Belleza", представяйки своя район. От самото начало на конкурса, тя става фаворитка, и въпреки че не спечелва титлата, тя е коронована като „Мис Колумбия", заемайки второто място.

След края на конкурса, тя спечелва всички със своята неподправена красота и се снима в поредица реклами за известни марки.

През 1985 година участва в „Мис Свят", след което от канал Caracol я канят да се снима в новелата „Gallito Ramírez". По време на снимките на тази теленовела, Маргарита Роса се запознава с първия си съпруг, Карлос Вивес. Въпреки изминалото време, колумбийците си спомнят тази успешна теленовела и много често наричат актрисата с името на персонажа й - Ниня Менча. Кралицата на красотата става национална легенда.

След края на снимките на теленовелата „Gallito Ramírez", Маргарита започва работа в телевизията като водеща на новинарската емисия Noticiero 24 Horas. Самото й присъствие покачва рейтинга на телевизията.

Много скоро, през 1994 година, Ниня Менча е забравена и вече всички свързват Маргарита с Гавиота - героинята й от световноизвестната теленовела „Cafe con aroma de mujer". Самата актриса споделя, че това е персонажът, който най-много обича и с когото се идентифицира напълно. С участието в тази продукция, Маргарита развива и друга своя мечта - да стане певица. Интересите й се променят и тя обикаля из страната, демонстрирайки своя талант като модел, кралица на красотата, актриса, водеща, певица и дори инструктор по аеробика. Тя е глезеното момиче на семейството, но за нея най-важното е, че получава пълната подкрепа на своята публика.

От 2001 година, Маргарита е водеща на различни реалити-шоута като „Expedición Robinson" 1 и 2, заснети през 2001 и 2002 година, „El desafío" и „Cabo Tiburón Colombia" (2005 г.)

След няколко години, през които не се снима в теленовели, през 2007 година Маргарита Роса се появява на екрана с роля в новелата „Mientras haya vida", в която си партнира със Саул Лисасо. Маргарита Роса не иска да се снима в повече новели, защото ритъма на работа е „ужасен".

Маргарита Роса се снима и в киното. Дебютът й е през 1996 година във филма „Ilona llega con la lluvia".

Издава няколко албума, в които включва песни, които пее в новелите „Cafe con aroma de mujer", „La caponera" и „La madre". Изнасяла е концерти в Колумбия, САЩ, Великобритания и Пуерто Рико. На всякъде печели симпатиите на публиката. Маргарита споделя, че когато пее, се чувства свободна и успява да изрази своите чувства.

Източник: www.novebox.com