Мариано Мартинес (Mariano Martínez)

Пълно име: Мариано Гастон Мартинес (Mariano Gastón Martínez)
Дата на раждане: 5 Декември 1978 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Деца: дъщеря - Оливия от връзката му с модела Хулиана Джамброни (Juliana Giambroni)

Рейтинг:  7.54  (13 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мариано Мартинес е аржентински актьор.

Роден в квартала Ла Бока на Буенос Айрес, след раздялата на родителите му се премества в град Авелянеда, където живее заедно с майка си и петте си братя.

На 14-годишна възраст, успоредно с работата си като доставчик на пица в квартал Баракас, Мариано решава да учи театър в престижната школа по изкуства в Авелянеда.

Започва своята кариера на 16-годишна възраст с роля в телновелата „La nena". В киното дебютира с филма „El Faro".

Въпреки че постоянно се говори за него в клюкарските програми и папараците не престават го преследват, славата на Мариано Мартинес расте с всеки изминал ден.

За любовния си живот Мариано Мартинес говори сам. Сред най-известните му връзки са годежа с актрисата Марсела Клоостербоер, певицата и актриса Лола Понсе и последната му връзка, която е приключила през 2006 година, с Лусиана Лопилато, която е с девет години по-малка от него.

На 9-годишна възраст, Мариано преживява тежък инцидент. Докато си играе с приятели и се надбягват, той пада на улицата и е блъснат от автобус, чийто шофьор не го е видял. В продължение на три години, Мариано Мартинес се придвижва с инвалидна количка и се бори срещу неблагоприятните прогнози на лекарите. Белегът и спомена от ужасното преживяване оставят отпечатък не само физически, но, според думите му, са повлияли на израстването му като личност.

Мариано живее с мъката по смъртта на Марсело Рей, негов представител и приятел.

Заедно с двама съдружници, Мариано Мартинес пуска на пазара марката обувки „Satori".

Хората, които Мариано смята за най-близки са Чиспа, приятел от квартала Авелянеда, където е израснал; Гайего, съученик; Тута, с когото често посещава спортната зала и актьора Фабиан Мацей. Мариано включва в списъка си с приятели актьорите Факундо Арана, Марсело Косентино, Николас Васкес и Пабло Ечари.

Описва своята къща като убежище. В нея се събира с приятели, когато не излиза да яде в ресторантите в града.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mariano_Martínez_(actor) , www.novebox.com