Марисол Матеус (Marisol Matheus)

Пълно име: Марисол Матеус Маркана (Marisol Matheus Marcana)
Дата на раждане: 25 Януари 1950 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  8.00  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Марисол Матеус е венецуелска актриса. От съвсем малка тя е увлечена от театъра и за това не е изненадващо, че когато пораства, решава да учи класически театър. Появявала се е по театралните сцени в страни като Португалия, Англия, Испания, Гърция, Мексико, Бразилия, Колумбия, Аржентина и др. Тя се е превърнала в кралица на театъра, призната както от зрителите, така и от критиците. Получила е заслужени награди за ролите си в класически драми. Нейна специалност винаги са били традиционни театрални пиеси от XVI век. Обяснява, че работите ѝ не са много познати, нито рекламирани, но въпреки това, тя е щастлива да се занимава именно с това.

Дебютира в телевизията в канал Venevision с роля в теленовелата „Voltea Pa Que Te Enamores“, след това участва и в теленовелата „Вихър от страсти“.

Признава, че покрай професията ѝ остава много малко време за хобита, а за любов още по-малко. Тя е загърбила възможността да има сериозни връзки, за да може изцяло да се посвети на актьорството. Споделя, че не иска да има деца, защото театърът я изпълва изцяло.

Източник: www.venevision.net