Норида Родригес (Nórida Rodríguez)

Месторождение: Виявисенсио, Мета, Колумбия
Близки: три по-малки сестри – Александра, Джована и Татяна
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: първи – Хосе Луис Паниагуа (Jose Luis Paniagua) от 1989 до 200 година; настоящ – Тото Вега (Toto Vega) от 2001 годиан
Деца: дъщеря – Хулиана Паниагуа (Juliana Paniagua)

Рейтинг:  9.44  (9 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 19 март.

Зодия: Риби.

Норида Родригес е колумбийска актриса. Когато е била на 7-годишна възраст, учителката й в началното училище я е попитала каква иска да стане като порасне и Норида, без дори да се замисли, отговорила, че един ден ще стане голяма актриса. Тогава нейните съученици са й се присмели. Норида Родригес признава, че има леля, която е актриса – Алсира Родригес (Alcira Rodríguez), с която е прекарвала летните ваканции в Богота. Тя е присъствала на снимачните площадки и винаги е била очарована от работа на актьорите.

Норида завършва право и въпреки че е адвокатка, тя се е отдала изцяло на актьорството. На 15-годишна възраст е започнала като актриса под ръководството на Али Умар (Alí Humar) и от тогава играе в театъра, киното и телевизията.

В свободното си време обича да бъде с дъщеря си, да рисува, да гледа филми и да чете. Обича поезията, болеро, испански рок и музиката на равнината. Обожава морето и всеки път, когато ангажиментите й го позволяват, ходи да се гмурка. За нея няма нищо по-важно от семейството и приятелите.

Норида Родригес се описва като жизнерадостна, чувствителна, хиперактивна и упорита жена. Като свои недостатъци смята своята нетърпеливост и перфекционизма, а основния й грях е суетата.

Източник: www.colarte.arts.co