Норма Блум (Norma Blum)

Дата на раждане: 11 Октомври 1939 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия

Рейтинг:  8.14  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Норма Блум е бразилска актриса. Работи и като терапевт. На 11 годишна възраст, Норма Блум влиза в TV Tupi, като асистентка на баща си Рикардо Блум (Robert Blum), който води уроци по английски език. През 1954 година, тя се включва в група актьори, които участват в най-популярното за онова време предаване „Teatro de Comédia“, водено от Маурисио Шерман (Maurício Sherman); „Grande Teatro Tupi“, ръководено от Сержио Брито (Sérgio Britto) и Фернандо Торес (Fernando Torres) и „Teatrinho Trol“ на Фабио Сабаж (Fábio Sabag). В TV Tupi също така се снима в теленовели като „A Canção de Bernadete“. След TV Tupi, актрисата работи за TV Excelsior, TV Rio и TV Continental.

През 1964 година е поканена да работи в Rede Globo. Сред първите ѝ работи за канала е участието ѝ в програмата „Romance na Tarde“, в която представя филми и осъществява интервюта с актьори певци. Участва в специалните предавания на Дерси Гонсалвеш (Dercy Gonçalves) и в теленовели като „A Gata de Vison“.

През 1975 година се снима в „Pluft, o Fantasminha“ на Rede Globo. Същата година, Норма Блум участва в теленовелата „Senhora“, написана от Жилберто Брага (Gilberto Braga) и режисирана от Хервал Росано (Herval Rossano). Участвала е в множество новели за Rede Globo. Една от незабравимите роли, които е изиграла е на Малвина в оригиналната версия на теленовелата „Робинята Изаура“ (1976 г).

Снима се в продукции на SBT, Rede Record, след което винаги се връща в Rede Globo.

Норма Блум признава, че много харесва актьорската професия, но повече харесва писането – написала и издала е повече от 10 книги.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Norma_Blum