Патрисия Кастаньеда (Patricia Castañeda)

Дата на раждане: 16 Февруари 1978 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Кали, Колумбия

Рейтинг:  8.20  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Патрисия Кастаньеда в колумбийска актриса. Докато е в училище, Кастаньеда се явява на прослушване за детското шоу „La Brújula Mágica“ и в продължение на четири години е част от водещите, а също така се отказва да учи специалност архитектура. След като получава водещата роля в телевизионния сериал „Tiempos Dificiles“ и е номинирана за най-добра актриса на Филмовия фестивал в Картахена, тя се премества в Ню Йорк, САЩ, и учи актьорство в HB Studio в продължение на три години, като в същото време посещава курсове за писател при Роберто Аулета (Robert Auleta) в Visual Arts.

При завръщането си в родината, тя е поканена от Caracol TV да участва в теленовелата „Pecados Capitales“. През 2006 дебютира и в киното с роля във филма „Otros“.

През 2004 година е една от първите известни личности, които вземат участие в реалити-шоуто „Desafio 2004“.

Освен да играе, Патрисия публикува свои творби. В началото води своя колонка „El Closet“ в списание Soho. В колонката тя пише доста свободно, в нюйоркски стил, за XXI век, любовта, секса и романтиката. През 2005 година издава „Manual para Salir de la Tusa“ - забавна и сатирична творба, която се превръща в Бестселър в Колумбия.

Декември 2010 година Патрисия издава първия си роман „Virginia Casta“. Романът, който е отнела една година за написването, е романтична комедия с романтичен привкус. Книгата печели симпатиите на читателите и през 2011 година е издадена за втори път.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Patricia_Castañeda