Саша Сокол (Sasha Sokol)

Пълно име: Саша Мариане Сокол Куилери (Sasha Marianne Sokol Cuillery)
Дата на раждане: 17 Юни 1970 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Мигел Сокол (Miguel Sokol) и Магдалена Куилери (Magdalena Cuillery)
Височина: 175 см

Рейтинг:  8.20  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Саша Сокол, или просто Саша, е мексиканска актриса, певица и композиторка. Позната е като член на музикалната банда „Timbiriche“, с която дебютира като певица.

Родителите ѝ се развели, когато тя е била много малка и майка ѝ се е омъжила за втори път за Фернандо Диес-Баросо (Fernando Diez-Barroso) - важен акьионер в мексиканския мултимедиен конгломерат Televisa. Саша е посещавала Peterson College в Мексико сити, един от най-престижните и скъпи частни училища. Когато Саша пуска дебютния си албум през ноември 1987 година, тя се превръща в истинска звезда и остава една от най-популярните поп-изпълнителки до началото на 90-те години.

Учи в школата за артисти към канал Телевиса – CEA. По същото време става член на групата „Timbiriche“, които се задържат начело в топ-класациите повече от единадесет години. Дебютира в младежката теленовела „Alcanzar Una Estrella II“.

През своята кариера, Саша е издала няколко албума и се снима в няколко теленовели и филма.

Саша има славата на жена, която има връзки с известни мексикански певци и актьори. Най-скандалната ѝ връзка е от времето, когато пее в групата „Timbiriche“, когато е имала буйна авантюра с продуцента на групата – Луис де Яно Маседо (Luis De Llano Macedo), който е с 25 години по-възрастен от нея. Връзката ѝ с Луис продължава дълго след като тя напуска групата през 1986 година. Но под натиска на семейството, на тази връзка е сложен край. След това отново започва проблемна връзка, заради която тя започва да страда от булимия, анорексия и пристрастяване към кокаина, но за щастие, тази история няма тъжен край.

След 1993 година, Саша се изчиства от всичко и започва на чисто. В настоящето, тя е уважавана актриса и певица, благодарение на своето усърдие в работата. Вече води природосъобразен живот, който включва йога, медитация, а също така, тя става вегетарианка.

През 2005 година, Саша става част от една от мексиканските версии на реалити-шоуто Big Brother VIP, в която са събрани само известни личности. Тя става победител в това издание на Big Brother VIP и спечелва 3,5 милиона мексикански песо.

Източник: www.imdb.com