Виктория Руфо (Victoria Ruffo)

Пълно име: Виктория Еухения Мартинес дел Рио Морено (Victoria Eugenia Guadalupe Martínez del Río Moreno Ruffo)
Дата на раждане: 31 Май 1962 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Гуадалупе Морено Ерера и Рамон Мартинес дел Рио
Близки: сестри: Марсела Руфо, продуцент и Габриела Руфо, актриса
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: Еухенио Дербес от 1991 година до 1996 година; Омар Дербес, сключен на 9 март 2001 година
Деца: син – Едуардо и близнаци – Виктория и Ануар Фаяд
Височина: 164 см

Рейтинг:  6.99  (67 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Виктория Руфо и ролята й в новелата „Виктория"

Виктория Руфо започва своята артистична кариера през 70-те години на миналия век. През 80-те е снимала само един филм и се е отдала изцяло на теленовелите. Печели голяма популярност с теленовелата „Просто Мария" (1989 г.). Участва в много теленовели, превърнали се в световни хитове като „Богатите също плачат", „Прегърни ме много силно", „Мащеха" и др.

Последната роля, с която става известна е в продукцията на Telemundo и RTI - теленовелата „Виктория". Тя играе ролята на Виктория Сантиестебан де Мендоса, типична домакиня, която след училище се е записала в университета; тогава се е запознала с Енрике, влюбва се в него, изоставя учението и се омъжва. Една всеотдайна майка, чиито най-големи цели са да види децата си щастливи и съпруга си успял. Прекарва времето си в дома, която винаги е перфектна, супермаркети, салона за красота и често се среща с приятелките си, Камила и Елена, които са на нейната възраст. И когато Енрике й съобщава, че я напуска заради друга жена, сигурният свят на Виктория се срутва и за първи път трябва да се справя с ежедневието сама.

Какво те накара да приеме предложението на Telemundo?

Привлече ме историята, разпределението и самата роля, която има много отенъци и е много завършена. Освен това, аз се идентифицирам с тази жена: и двете се чувстваме влюбени, и двете се борим, добри майки и приятелки сме. Но не сме на една и съща възраст. Винаги ми се е искало да интерпретирам по-възрастен от мен персонаж. От двадесет години играя роли на майка и имах 22 „деца".

Каква беше твоята връзка с мъжете, които се борят за любовта ти в теленовелата?

Връзката ми с Артуро Пениче е фантастична. Ние се познаваме от години, но никога не сме имали възможността да работим заедно. По отношение на Маурисио Очман, не го познавах преди и за мен беше голяма изненада - той е добър актьор и голяма личност.

Ти също ли пазиш приятелства за цял живот, като героинята ти?

Да. В действителност, аз пристигнах в Колумбия от Мексико с приятелка от училище, която беше до мен през цялото време. И аз съм й много благодарна за това, защото да живея сама, далеч от семейството, е много тежко.

Носиш името на кралица. Чувствала ли си се като такава?

В някои моменти, да, защото животът се отнесе много добре с мен. Избора на име от родителите винаги си има мотив. Когато бях малка не ми харесваше да ме наричат Виктория Еухения, защото не звучи добре, но свикнах и се научих да го обичам. Виктория е синоним на успех.

Основната цел на Виктория е семейството й да бъде щастлив. А твоята?

Същата: да имам стабилно семейство и виждам как растат децата ми. Това е моята отговорност - да ги превърна в добри хора и ученици. Най-големият, Хосе Едуардо, се намира в тежка възраст. Много бих искала да е щастлив, но сега има проблеми и аз се замислям за родителите ми, когато аз съм била млада.

Децата ти упреквали ли са те, че прекарваш малко време с тях?

Не. Хосе Едуардо винаги е бил с мен на всякъде и разбира моята професия. Нещо повече, вярвам, че той се гордее с мен. Освен това, баща му също принадлежи на шоу бизнеса. Относно малките (близнаци), все още не са ме упреквали в нищо, тъй като не разбират много добре каква е моята работа. И всичко това дължа на баща им, настоящият ми съпруг, който принадлежи на различен свят - той е политик и адвокат.

Големият ти син смята ли да последва стъпките ти?

Той иска да е продуцент и режисьор, но аз предпочитам той да стане певец, приемник на Алехандро Фернандес. Освен това, така той ще печели пари, а като продуцент ще трябва да ги харчи (смее се). Сега сериозно, аз искам само децата ми да бъдат щастливи и да се посветят на това, което искат, защото аз получих такава опора от майка си, която ме подкрепи, когато реших да стана актриса.

В новелата си перфектната домакиня. А в реалния живот?

Много лоша домакиня съм. Обичам да работя далеч от дома. Съпругът ми се грижи много за това, но предпочита жена, която прави това, което харесва, вместо примирена съпруга. Разбира се, осъзнавам, че имам много отговорности в дома.

Кой заслужава повече Виктория: Енрике или Херонимо?

Според мен, тя трябваше да остане сама, очаквайки друга любов, която повече й подхожда. Една връзка между млад мъж и възрастна жена може да продължи дълги години, но накрая свършва. С времето, той ще трябва да се грижи за нейните болежки и накрая ще се измори.

Какво търсиш в един мъж?

Да е умен и приятен. Моят съпруг има черен хумор, който понякога ме дразни, но се научих да живее с него. Освен това, имам нужда да се възхищавам на мъжа и аз се възхищавам на Омар. Неговата работа като политик ме впечатлява, както и хората, които го познават, му се възхищават. А това ме кара да се чувствам горда.

Вярваш ли, че мъжете се страхуват да бъдат до умна жена?

Да, но само в случаите, когато се чувстват несигурни. Те не излизат с умни. Истината е, че като цяло, те изпитват страх да се учат от жените, но очаквам, че това да изчезне в бъдещите поколения.

Излизала ли си с някой мъж много по-млад от теб?

Не. Съпругът ми е една година по-малък от мен, но говорим по един и същи начин и имаме много общи интереси.

Кой е най-голямото ти качество и най-големият ти недостатък?

Най-голямото ми качество е честността, а най-лошия недостатък е, че съм много променлива.

Имаш ли мания, която можеш да признаеш?

Умирам да си гриза ноктите.

Коя книга би препоръчала?

„Малкият принц" от Антоан дьо Сейнт Екзюпери.

Коя е любимата ти храна?

Харесвам кюфтенца.

Какво не липсва в чантата ти?

Цигари, носни кърпички и ментови бонбони.

Какво те дразни у хората?

Лъжата.

Страхуваш ли се от времето?

Бръчките не ме притесняват. Боя се от липсата на здраве. Не съм против пластичната хирургия, но съм много страхлива и не бих се подложила на операция от суета.

Но в твоята работа външният вид е много важен. Как се поддържаш?

Внимавам какво ям, никога не лягам с грим, дори да се прибера късно в тома. Също така полагам много грижи за косата си. Не правя упражнения, защото бързо ми омръзват.

Източник: www.alma-latina.net , www.gdp-coleccionistas.tk