Закон и престъпление (A Lei e o Crime)

Централно място в историята е живота на Нандо - бивш парашутист на 30 години, които убива тъст си и е преследван от шурея си, полицая Ромеро. Успоредно с това, историята разкрива и живота на Катарина - една жена от висшето общество, която решава да стане полицай след като баща й е убит.

Нандо, 30-годишен, бивш парашутист, изгубва последната си работа, защото не се разбира с колегите си. Тежкото му финансово положение го принуждава да заживее с жена си и малката си дъщеря в дома на тъст си. Той, Рейналдо, никога не е харесвал зет си и не престава да го унижава, което приключва с трагедия: Нандо убива бащата на съпругата си и избягва.

Ромеро, неговият шурей полицай, се заклева да си отмъсти и тръгва да го преследва, игнорирайки понякога закона. Той открива къде живеят родителите на Нандо - в съседно градче, и ги убива след като те не му казват къде е съпруга на сестра му и убиеца на баща му. Без никакви пари в джоба, Нандо отива в Рио де Жанейро, където се среща със стар познат, който го вкарва в градските банди. Първото му задание към бандата е да открадне една кола. Така се среща с Катарина, жена от висшето общество, която е придружена от съпруга и баща си. Той се противопоставя и е убит от Нандо.

Крайно задължена на баща си, Катарина - богата дама с благороден произход от страна на майка си, след като изпада в депресия, все едно много изненадващо решение. Тя участва в конкурс за шеф на полицията, поради което има проблеми със съпруга, семейството и приятелите си. Но това не я отказва от идеята, настоявайки че елитът на Бразилия живее далеч от проблемите на страната. Така тя влиза в една реалност, която е много по-различна от тази, в която е живял баща й. Съпругът й, Ренато, не подкрепя решението на съпругата си, която е готова да жертва дори семейството си, за да постигне целите си.

В този момент, Ромеро изгубва следите на зет си, но е убеден, че сестра му продължава да поддържа връзка със съпруга си и за това я следи по 24 часа. Семейните проблеми стават непоносими. Съпругата на Ромеро, Роза, също не оставя на мира Катарина, обвинявайки я че защитава убиеца на собствения й баща. Нандо повежда борба срещу шефа на подземния свят, убива го и заема неговото място, превръщайки се по този начин в един от най-властните бандити в града.

Минава време и Катарина е назначена за шеф на полицейски участък в район с много проблеми и с постоянни конфликти. Предишният полицейски началник е бил убит, но не са открити убийците му. Пълна мистерия покрива това престъпление. Тя започва да разследва това престъпление.

Сред следователите в участъка е Ромеро, който е преместен там преди няколко месеца. А също така странния и мистериозен полицай, Леандро, по-възрастен, който е обвинен в трафик и педофилия. Леандро живее в усамотение. Скоро става ясно, че Ромеро не се е отказал от идеята да открие Нандо, за да го накара да си плати. Именно по тази причина е преместен в този участък. Но вижда в Катарина пречка в изпълнението на целите си.

Източник: www.rederecord.com.br