Като вода и масло (Agua y aceite)

Хулиета и Ернесто са като водата и маслото: отблъскват се и се търсят, обичат се и се мразят. Не могат да живеят един без друг и двамата са идеална комбинация.

Хулиета е красива жена, която на 38 години е останала вдовица, след като съпругът й е умрял при автомобилна катастрофа. Тя не е успяла да се възстанови от тази загуба, освен това, тя се чувства виновна за катастрофата в онази фатална нощ. Страда от постоянни кошмари и от онзи ден тя престава да работи като репортер от телевизията, а предпочита да се крие в своя собствен малък бизнес и да се посвети на дъщеря си – шестнадесетгодишната Мариана.

Ернесто е признат журналист. Неговият голям ум и взривният му характер са го направили знаменит в информационните среди. Зад тази маска на агресивност, Ернесто е справедлив и благ човек, добър син и най-добият за родилите си. Съпругата му го е изоставила преди години след като не е понесла факта, че най-малкото от децата им страда от ужасна болест: аутизъм.

Ернесто и Хулието са поканени от един телевизионен продуцент, за да бъдат водещи на програма за анализи и дискусии по теми, засягащи съвремието.

От първата си среща, химията между Хулиета и Ернесто избухва като чист динамит. Приличането между тях е дълбоко и неизбежно, като противоположните полюси на магнита.

След като ги вижда заедно, продуцентът веднага разбира, че тази двойка ще излъчва голяма енергия на малкия екран: така започва телевизионната програма „Като вода и масло“.

Ернесто и Хулиета се влюбват почти веднага. Въпреки това, нито единия, нито другия иска да признае това, защото смятат другия за високомерно същество, но дълбоко в себе си те се страхуват от тази любов и най-вече да не се окажат отново наранени.

Програмата, в която работят, изисква двамата да работят в екип и покрай работата откриват, че двамата има много общи неща, както и начина, по който възприемат живота. Всеки път, когато нещо или някой заплашва програмата, Хулиета и Ернесто се борят заедно.

В личен план, историята е много различна. Ернесто започва да се сближава с Хулиета и въпреки че тя се чувства много привлечена, тя се бори с възможността да изгради живота си с нов мъж до себе си. Мариана не облекчава положението, тъй като тя е много непокорна девойка, която постоянно безпокои майка си.

Ернесто се отдалечава от Хулиета в деня, в който поради недоразумение той повярва, че Хулиета няма да приеме болното му дете. Когато положението се изяснява и Хулиета е готова да рискува да се отдаде на тази неочаквана любов, се появява бившата съпруга на Ернесто, с която той така и не се е развел, тъй като тя е изчезнала най-неочаквано.

От друга страна, Маргарита – балдъзата на Ернесто, през всички тези години се е посветила на Ернесто и децата му с тайната надежда, че един ден той ще отвърне на любовта й.

Хулиета има и други ухажори. Един от тях е особено опасен: мъжът, предизвикал катастрофата, при която е починал съпруга и който след години в затвора, излиза с особена мания по Хулиета. 

Източник: detelenovelas.com