По дяволите красавците (Al diablo con los guapos)

Милагрос е осиротяло момиче, което е хубаво, непокорно, невъзпитана и много общителна. Тя има и нежна страна и е позната като мечтателка. От съвсем малка, тя обича футбола и играе много добре. На 18 годишна възраст тя напуска манастира и започва работа при Дона Рехина Белмонте - матриарх на семейството и компанията. Рехина е очарована от Милагрос още в първия миг, в който я вижда, но не одобрява характера и маниерите й.

Синът на Констансио Белмонте, Алехандро, е типично богаташко момче, който избягва своите задължения и е добре познат сред жените като сърцеразбивач. Той е привлечен от Милагрос, заради начина, по който го кара да се откъсне от скуката и маниера й на говорене. Малко по малко, двамата се сближават и започват да се срещат, въпреки опитите на Милагрос да му се противопостави. Тя много добре знае какъв е Алехандро и се страхува той да не я изостави, както е направила майка й. Освен това, Алехандро е сгоден за Андрея.

Констансио Белмонте, синът на Рехина, ненавижда семейството си и дори не прави опит да я крие. Особено към съпругата му Лусиана, за която се е оженил, след като баща му го е задължил да приеме, което го е разделило с Росарио, любовта на живота му. Росарио е забременяла от него, но по онова време е изчезнала безследно. След като той научава това, Констансио не се опитва да открие детето си.

Накрая, когато Алехандро и Мили приемат и признават своята любов, се появяват безброй препятствия, не само от страна на неговото семейство, но преди всичко, от Андрея. Тя се е амбицирала да стане годеница на Алеахднро и за да подсигури своето бъдеще, тя става любовница и на Констансио.

Андрея убежда Уго, братовчеда на Алехандро, да й помогне да раздели двамата влюбени. Уго приема да й стане съучастник, тъй като е влюбен в Милагрос. Планът им успява и Милагрос приема да се омъжи за Уго. Но в деня на сватбата, Алехандро я отвлича и завежда в една колиба.

Алехандро е убеден, че Милагрос го обича и й се противопоставя. Без да има как да се измъкне, тя признава, че е така. И когато всичко върви добре - Алехандро и Мили са на път да изживеят любовта си, се появява Пилар, която заплашва да застреля Милагрос, но Алехандро я прикрива с тялото си. Пилар не стреля. Но моментът е отлетял...

Тогава Милагрос се събира отново с Алехандро и се връщат в къщата. Те са решени да се борят за своята любов, но не подозират каква ужасна новина ги очаква.

Първо, Рехина разкрива, че Милагрос е изчезналата дъщеря на Констансио. Тази новина разделя отново Мили и Алехандро, като при това двамата се заклеват никога да не се срещат.

Междувременно, Констансио и Лусиана, която се страхуват да не изгубят престижа и социалното си положение, замълчават. Всички от семейството знаят, че Милагрос е дъщеря на Констансио, но никой дори не подозира, че Алехандро не е техен син, а син на Франсоа. Франсоа обезумял е търсил Алехандро и е умрял, опитвайки се да убие Констансио за това, че се е оженил за Лусиана, въпреки че не я е обичал никога.

Алехандро се оженва за Глоренсия в опит да забрави Милагрос и „забранената" любов, която изпитва към нея. Той все още не знае, че тя не му е сестра в действителност.

Когато Алехандро се завръща след три години, Мили иска да му каже истината, че не са брат и сестра. Но след като вижда Флоренсия бременна, решава да не му казва нищо.

Така Милагрос стига до решението да се омъжи за Уго. По време на тяхното тържество, Лусиана се напива и разказва пред всички истината, че Алехандро не е син на Констансио. Алехандро напуска разплакан, осъзнавайки че благодарение на тази лъжа, той е изгубил завинаги любовта на живота си, Милагрос. Мили тръгва след него с намерението да поговори с него. След като разговарят, те се целуват страстно... но отец Мануел ги заварва и им се скарва. Те отново решават да се разделят.

Денят след сватбата... Алехандро пита Уго дали той и Мили са консумирали брака си. Когато Мили чува въпроса, му казва, че трябва най-накрая да приеме реалността - двамата са женени и, както може да се очаква, са консумирали брака си. Това е лъжа, но Алехандро не знае и е много наранен. По-късно, когато Алехандро чува разговор между Лина и Глория, че Мили и Уго не са консумирали брака си, той е безкрайно щастлив.

Една нощ Уго се завръща пиян и се опитва да получи насила това, което му се полага като съпруг. Мили се развиква и Алехандро се отзовава на нейните викове. Когато влиза, той открива Уго на пода, след като Мили го е сритала в слабините. Уго моли Милагрос за прошка и тя му прощава. След това отношенията между Уго и Мили се изострят и много често се карат.

Една вечер, след поредния скандал, Мили излиза от стаята си и заварва Алехандро на стълбите. Тя му признава, че е имал право - не е трябвало да се омъжва за Уго.

На следващата сутрин има събрание и Алехандро казва, че мили е избрала него за представител в компанията. Уго се ядосва на Милагрос и казва на Флоренсия. Флоренсия казва на Алехандро, че той не може да направи това. Алехандро й отговаря, че иска развод...

Флоренсия е много наранена и отива в стаята на Мили с бръснач. След това прерязва вените си и припада. Мили се изплашва и вика за помощ. Когато Валерия, Лусиана и Андрея влизат в стаята, Лусиана обвинява Мили. Валерия и Андрея я защитават... Когато Алехандро успява да поговори с Флоренсия, той й казва, че няма да се развеждат...

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Al_Diablo_con_los_Guapos