Отвъд времето (Além do Tempo)

XIX век. Южна Бразилия. Ливия и Фелипе не знаят, но те са родени един за друг и има много пътища и начини да изживеят заедно тази любов...

Фелипе е член на благородно семейство и е на път да се ожени за Мелиса – девойка със съмнителна репутация. Ливия е със скромен произход и скоро трябва да се върне от манастира, в който я е изпратила майка ѝ – Емилия. Двамата млади се срещат в Кампобело, в южната част на страната, един район, който започва да се развива благодарение на италианската колонизация и отглеждането на грозде.

Въпреки това, двамата се сблъскват с множество препятствия и са подложени на много изпитания. В основата е графиня Витория Кастелини – пра-леля на младежа и майка на Бернардо, голямата любов от миналото на Емилия, бащата на Ливия. Графинята така и не е приела жената на сина си и за това я мрази. Бернардо става жертва на капан, заложен от Витория и е обявен за мъртъв. В действителност, Витория го е вкарала в лудница и е разиграла смъртта на сина си. След загубата на съпруга си, Емилия се превръща в огорчена жена, която решава да изпрати дъщеря си в манастир. От тогава, графиня Витория не смята да се отказва, докато не види племенника си Фелипе женен за Мелиса.

Любовта е вечна и е отвъд времето. Близо 150 години по-късно се осъществява нова среща между Ливия, Фелипе и всички останали, които са били около тях през XIX век. Сега са различни на външен вид и живеят по различен начин. Те притежават в ръцете си възможността да се откупят, да пренапишат историята по нов начин и да изчистят сметките от миналото. Това е шанса на всеки един от тях да има нов живот и някой ден да пожъне онова, което са посели.

Витория се оказва, че сега е обикновена селянка, собственица на фалирала винарна. От друга страна, Емилия е успешна бизнесдама, решена да купи винарната на Витория, която, свекърва в миналото, сега е нейна майка.

И животът на младите е напълно различен. Ливия е бизнесдама и винопроизводител. Тя помага на семейството си да прави добри сделки. Фелипе се занимава с ръчно производство на вино. Той се бори, за да не позволи на Ливия да изкупи неговата фирми, нито да дори да бъде затворена. Само любовният триъгълник с Мелиса се повтаря отново. И още веднъж, Фелипе и Ливия трябва да се справят със социалните бариери и машинациите на Мелиса...

Източник: www.teledramaturgia.com.br , globo.com