Успех (Bom Sucesso)

Палома е една млада жена, която се бори: работи сама, за да издържа децата си. Живее в квартал Бонсусесо (Успех), в северната зона на Рио де Жанейро. Тя е очарована от книгите, чете постоянно и това е причината да кръсти децата си с литературни герои: Алиса, Габриела и Петер. Когато е забременяла с първото си дете, Палома се е отказала от мечтата си да учи литература и е започнала да работи това, което я е научила майка ѝ: шиене. Освен това, тя е част от школата по самба Unidos do Bom Sucesso, където танцува.
Рамон е голямата ѝ младежка любов и баща на Алиса. Малко след като се ражда дъщеря им, той спечелва стипендия, с която да учи в университет в САЩ и получава предложението да играе баскетбол професионално. Той тръгва с надеждата да изгради едно стабилно финансово състояние и да може да се грижи за семейството. Завършва физическо възпитание, но травма му попречва да играе за НБА. Въпреки че са изминали петнадесет години, както той, така и Палома не успяват да се забравят.
 
В живота на Палома се преобръща след рутинни изследвания. Диагнозата е тежка болест и няколко месеца живот. Светът ѝ се срива. Тази новина събужда желанието да поеме юздите на живота си и да живее без да мисли за утре, нещо, което преди това е било възможно само във въображението ѝ. На фона на тези бурни събития, Палома приема да почисти една къща в Бузиос, за да спечели допълнително пари. Там, тя се запознава и прекарва една невероятна любовна нощ с Маркош – един бонвиван, собственик на моден магазин.
 
Няколко дни по-късно, Палома получава новини от лабораторията – станала е някакво объркване и всъщност тя е напълно здрава. Въпреки облекчението, тя усеща, че трябва да открие човека, с чиито резултати от изследвания са разменени нейните и който има броени дни живот. Палома отива в лабораторията и открива неговото име: Алберто Прадо Монтейро. Собственик на издателство, от продавач на енциклопедии, той е успял да изгради империя в литературния свят. И така, той е огорчен човек, защото заради успеха, той е отделял много време на работата и много малко на децата си Маркос и Нина.
 
Палома има нуждата да се запознае с Алберто, за да му покаже колко е солидарна с него. Той е очарован от нейната жизненост, а тя е заслепена от библиотеката му в имението. Алберто я кани да му бъде придружител, приятел, за да го научи как да изживее по-добре оставащото му време. Приятелството, което се заражда от ежедневното съжителство е в полза и на двамата. И точно в имението Прадо Монтейро Палома се среща отново с Маркош и открива, че той е син на Алберто.
 
Разкъсвана между младежката си любов към Рамон и страстта към Маркош, Палома помага на Алберто да се радва на малките неща от живота, с литературната вселена като алегория.

Източник: https://www.globo.com/ , http://teledramaturgia.com.br/ , https://pt.wikipedia.org/wiki/Bom_Sucesso_(telenovela)