Джо, легендата (El Joe, la leyenda)

Из улиците на Картахена върви, ни жив, ни умрял, Алваро Хосе Аройо – Джо. Той отчаяно търси Жаклин Рамон, за да я убеди да не се омъжва за друг мъж. Насред бълнуването, предизвикано от агонията, Джо започва да си спомня щастливите моменти, които е преживял с нея през 70-те години по времето на Карнавала в Баранкия.

В онова време, Джо се наслаждава напълно на живота. Пее в оркестъра „La Protesta“ и е сгоден за Адела Мартело, годеницата му от години. Но тогава се запознава с Жаклин Рамон, която е дъщеря на музикалния импресарио Анибал Рамон, собственик на Disquera Caribe. И двамата са поразени от любовните стрели и двамата се отдават на изпълнени със страст дни по време на празненствата. Жаклин не разкрива пред Джо, че нейният баща е известна личност в обществото на Баранкия от страх да не изгуби младежа, но също така, след като забелязва големия му талант, обещава да му помогне да осъществи своите мечти да бъде музикант. След това, Джо разкрива нейния произход, когато Анибал търси певец, за да сформира оркестър и се заинтересува от него.

В началото, всичко изглежда идеално, но на пътя му се изправя Франсиско Вергара, дясната ръка на Анибал, който също така е годеник на Жаклин от дълго време. Франсиско забелязва силното привличане между двамата влюбени и не се бави, за да съобщи разкритието си пред Господин Рамон, който заявява, че неговата дъщеря не може да се обвържи с „беден негър“. Като добавка към това, принуждава Аройо да подпише договор, който го заробва за цял живот и чрез който успява да прибере всяко спечелено сентаво, без да даде нещо на „DISCOS CARIBE“.

Междувременно, Фруко, директор на „FRUKO & SUS TESOS“, който също се интересува от Джо за своя оркестър, открива, че договорът, който е подписал, цели да му навреди. Като вижда в цялост ситуацията, Джо стига до извода, че Жаклин и нейния баща са го включили в техен план, за да се възползват от наивността му. В същото време, Анибал разкрива кражбите, които е осъществявал Франсиско в компанията му чрез договори и се стряска като научава, че Джо и Фруко смятат да го обвинят, прекрачвайки всички граници.

В това време, Жаклин и нейната леля Сесилия Рамон не виждат цялостната картина и в техните очи виновните са Джо и Фруко, докато Франсиско е спасител и защитник на семейство Рамон. Жакли и Джо Аройо си обявяват война въпреки неконтролируемото привличане, което изпитват един към друг. След това, Аройо се омъжва за Адела и заминава за Меделин с Фруко, за да работи в „Discos Fuentes“. Минава време и Франсиско се появява на тяхна територия. Сега Джо не само трябва да търпи най-големия си враг като шеф, но и като годеник на Жаклин, която също пристига, предлагайки своите умения като фотограф.

Когато се срещат отново, те осъзнават, че пламъкът на любовта продължава да гори в сърцата им, въпреки раните. Двамата се изправят пред дилемата дали да направят това, което трябва да, или да се оставят на чувствата си. Жаклин и Джо трябва да се борят срещу Франсиско, социалните предразсъдъци и превратностите на съдбата, които са ги подтикнали да търсят любовта с други хора, които не ги задоволяват и отново се сблъскват с опитите си взаимно да се забравят.

Персонажите:

Алваро Хосе Аройо – Джо

От съвсем мечтае да стане певец. Започва своята кариера, пеейки покрай брега, но Фруко го открива по време на един от карнавалите в Баранкия и го отвежда в Тесос. След това събира свой оркестър – „La verdad“. Той е младеж, който не се страхува да живее на ръба във всеки момент от живота си. Джо е красив, спонтанен, кокетен по природа, неверен и проницателен по въпросите на любовта. Три жени бележат сърцето му: Адела, Лус Мари и любовта на живота му: Жаклин.

Жаклин Рамон

Родена и израснала сред висшата класа в Баранкия. Дъщеря на импресариото Анибал Рамон, собственик на дискотека „Кариби“. Не се страхува да изследва нещата, които не са характерни за нейната класа, не изпитва предразсъдъци към хората, дрехите, начина на говорене или държанието на останалите. Въпреки че се смята за щастлива жена заради това, което притежава, тя също така знае, че не е напълно свободна, поради което решава да поеме сама юздите на живота си, тъй като всички тези привилегия може да се превърнат в златна клетка. Когато се запознава с Джо, тя открива, че свободата и любовта са много по-близо, отколкото е мислела.

Франсиско Вергара

Капризен мъж, който иска да притежава любов, която не му принадлежи. Живее от блясъка на едно престижно фамилно име, но в действителност не е нищо особено, поради което прави всичко възможно да постигне желание статус. По тази причина ухажва Жаклин, за да може да остане с парите на нейното семейство и, защо не, с нейната любов, която представлява символ на неговия триумф. За това се представя като невинна овчица, изпълнена с добродетели, но в действителност е истински голям вълк, който и при най-лекото подхлъзване, може да забрави на кого служи.

Адела

Първата съпруга на Джо. Познават се още от времето, когато са играли заедно като деца. Нейният импулсивен характер я кара първо да действа, а след това да мисли. Винаги търси начин да привлече вниманието на Джо и това продължава до последния ден на брака им. Силна, конфликтна, понякога непреклонна. Нестабилността на Джо се подсилва и от това, че тя не успява да контролира необходимостта си да бъде до него и заради чувствата му към него.

Лус Мари

Втората съпруга на Джо. Запознава се с нея, докато е женен за Адела. С умение ръководи домакинството и е много организирана с парите. Мисли за бъдещето и е обсебена от него, защото се страхува, че ще го изгуби. Нейната радикална позиция я отдалечава от нейните деца и приятели. В повечето случаи се води от разума, а не от чувствата, пълна противоположност на Адела.

Уилсън Манйома – Саоко

Колега на Джо, един от гласовете не Фруко. В началото изпитва съперничество с него, но с времето осъзнава, че двамата много си приличат по начина на мислене и тогава се превръща в големи приятели. Това е история за нежност между мъже. Ако нещо влезе в главата му, то го обсебва. Доказателство за това е Мария Инес, която се превръща в любовта на живота му след като решава да ѝ даде шанс.

Анибал Рамон

След смъртта на съпругата му, Дон Анибал се е посветил на това да изпълни обещанието, което е дал: да се грижи за Жаклон, неговата дъщеря. Това включва и момента, в който я види финансово обезпечена, да прави всичко, което харесва и с мъж, който я заслужава. Въпреки изминалите години, не е успял да преживее смъртта на съпругата си, която в продължение на години е била негова опора. Независимо че е имал възможността да живее с други жени, никоя не е успяла да заличи нейните следи. Дори пръв се отдръпва, защото има чувството, че предава паметта на съпругата си.

Леля Сеси

Превърнала се е в майка за Жаклин след като е останала без майка много малка. Една трагедия е станала причината да изгуби чувството си за реалност и търси утеха в един нов свят, изпълнен с купони и щастие.

Пипер Пимента

Основен певец при Фруко до пристигането на Джо и Уилсън. Емпиричен и уличен философ. Притежава собствен чар, очароващ хората, който често го приемат като фантазия. Поддържа връзка на възхищение, уважение и много обич с леля Сеси.

Хулио Ернесто Естрада – Фруко

Гениален, предприемач, музикален специалист и ръководител за мнозина. Пред своите подчинени показва силна власт, завидно предприемчиво виждане и непоклатима сила на характера, но в интимна обстановка, той изпада в паника пред съпругата си, която вижда като звяр и като безмилостен съдия за всичко, което прави. Държи се бащински и солидарно с членовете на оркестъра си.

Аура де Естрада

Съпруга на Фруко и всички от оркестъра, включително и съпруга ѝ, се страхуват от силния ѝ характер. Има внушителна фигура. Малко вярват, че такава прекомерна красота може да бъде толкова брилянтна и толкова твърда, за да говори, мисли и прави нещата. Тя е лидер сред жените в оркестъра и се е посветила на мисията да поставя всеки на мястото му. Единственият, който успява да управлява нейните капризи, е незабравимия Пипер Пимента.

Виктор дел Реал – Нене

Този пианист винаги предлага безусловната си помощ в най-решаващите моменти в живота на Джо. Те са приятели и в добри, и в зло, въпреки че са напълно различни. Нене, както го наричат приятелите му, защото прилича на момче, е концентриран и уважава дадените обещания и от онези, които не обичат да се шляят по улиците, за да може да прекарва повече време със съпругата си. Възхищава се много на Джо и неговата музика, а Джо знае, че с нищо не може да замени безусловното им приятелство.

Челито де Кастро

Добро дете от Бранкия. Свири на клавирни инструменти и има привилегията да свири със своя идол в оркестър „La Verdad“. Става творчески приятел на Джо и съучастник в приключенията с жени. Челито навлича в света на улицата, на селото, на крайния квартал, с чиста душа и невинно сърце. Има повече от 1001 изкушения в този свят, които той иска да опита.

Енрике Карийо

Свири на клавирни инструменти в „Fruko & sus tesos“. Кавалер на благоприличието, на чистота и на живота зад бюро, който рядко се появява в салса оркестър. Докато всички от оркестъра живеят в светлината на славата, той предпочита да бъде предпазлив, защото знае, че „15-минутната слава“ не трае цял живот. Не пие и не пуши много, защото се страхува да не изгуби контрол и да изгуби благоприличие. Най-смелото, което е правил, е да съблазни Нанси, клюкарката, която плаща чековете.

Мария Инес

Мажоретка, годеница на аржентински играч, която винаги преследва Джо без да подозира, че Уилсън е безумно влюбен в нея. Тя е нерешителна и пред страха, предпочита да избяга, за да не сблъсква с проблемите.

Еухенио Треспаласиос

Радио водещ, който следва Франсиско във всичките му планове и допуска провали. Продава се за най-доброто заплащане, но не е лоялен към нищо и към никого. Винаги живее в сянката на някой по-силен от него, за да предлага услугите си, но когато вижда, че този някой не му върши работа го изоставя, и дори го убива. Показва се безобиден, но винаги план как да се възползва най-добре от ситуациите.

Източник: www.canalrcnmsn.com