В името на любовта (En nombre del amor)

Макарена и Карлота са две сестри, които са преживели много болка, самота и разочарование след като са се влюбили в един и същи мъж. Тази любов бележи живота им завинаги.

Палома и Ромина са две приятелки от детинство. Приятелството им е изпълнено със солидарност и симпатия. Но с времето, тези две девойки се изправят пред проблемите на младостта, когато идва първата любов, а с нея и ревността, завистта и съперничеството.

Палома е една девойка, която след трагичната смърт на родителите си, е принудена да живее в дома на своите лели, стари моми, Макарена и Карлота.

Макарена е нежна, разбираща и има близка връзка с племенницата си, докато леля й Карлота е прекалено авторитарна и както изглежда, си е поставила за цел да превърне живота на Палома в истински ад.

Една тайна на семейството е пазена ревностно през годините и тя засяга най-много живота на Палома. Когато тя я разкрива, живота й се променя драстично.

Палома вярва, че е срещнала първата любов с Иняки, с когото планират да се оженят, докато леля й Карлота прави всичко възможно да ги раздели завинаги. И успява. Палома вярва, че никога повече няма да срещне любовта, въпреки че това не е нейния случай. Появата на Емилано променя живота й.

Но има един проблем - Емилиано е годеник на Ромина, най-добрата приятелка на Палома, а също така и е най-омразния мъж за леля й Карлота, която прави тази връзка невъзможна. Но Емилиано не се предава и се бори, за да бъде с нея.

Персонажите:

Карлота Еспиноса де лос Монтерос

Въпреки че докато е живяла на село, тя е била добра и щедра, сега се е превърнала в жестока жена и манипулаторка. Жена със силен характер, добре образована, тя спазва строга дисциплина. От съвсем млада, тя е била принудена да се грижи за братята си и използва шантажи и обиди, за да поддържа властта си. За да попречи на племенницата си да попречи на нейната доминираща роля, тя е готова на убийство. Тя е нещастна и не може да позволи никой около нея да бъде щастлив, най-вече сестра й Макарена.

Макарена Еспиноса де лос Монтерос

Изцяло под властта на сестра си Карлота, която я е убедила, че е виновна за смъртта на родителите им. Това и болката от мисълта за смъртта на мъжа, когото обича, пречупват волята й. Разкрила, че е бременна и ражда дъщеря си Палома. След това Карлота я е принудила да даде детето си за благото на семейството. Само страданието на „племенницата" й Палома й дава сили, за да се противопостави на Карлота.

Палома Еспиноса де лос Монтерос

Жизнерадостна девойка по природа, но животът с леля й Катлота я е превърнал в неуверена, тъжна и изпълнена със страхове и вина, които дори майчинската нежност на леля й Макарена не може да заличи. Единствената й приятелка е Ромина, въпреки че са много различни. След като изгубва родителите си и домашния си любимец, както и смъртта на годеника й Иняки я убеждават, че любовта й е проклятие. За това много трудно приема, че се е влюбила е Емилиано.

Емилиано Саенс Нориега

Искрен, великодушен, кавалер и самоуверен младеж. Като приятел е много верен. Не разбира как така се е оказал годеник на Ромина. Той знае, че тя е повърхностна и капризна девойка, но е прекалено вежлив, за да скъса с нея. Въпреки че е влюбен в Палома, той мълчи, защото тя обича годеника си Иняки. След смъртта на Иняки, Емилиано най-накрая признава любовта си към Палома, но тя е приятелка на Ромина и не е готова да я предаде.

Ромина Мондрагон

Изоставена от баща си, тя е отгледана от майка си, която я е превърнала в егоистична и капризна девойка, която винаги има нужда да е в центъра на вниманието. Най-добрата приятелка на Палома, но вижда в нея съперница за Емилано, когото успява да излъже, за да станат годеници, докато му изневерява с приятеля му Херман. Без да знае, Ромина се превръща в това, което най-много мрази: твърда, самотна и огорчена жена, като Карлота.

Камила Риос

Предприемчива жена с характер, която след развода си допуска сериозна грешка - прекалено снизходителна е с дъщеря си Ромина. Въпреки това, тя не е сляпа и много добре знае недостатъците на Ромина и я кара да види и тя. Камила има две приятелки: Макарена и Диана. Тя знае и пази тайната на Макарена, а приятелството й с Диана приключва, когато Рафаел, бившият съпруг на Диана, се влюбва в нея.

Рафаел Саенс

Баща на Емилиано. Работлив, честен и много толерантен мъж, докато съпругата му Диана има силен характер. Когато Рафаел преминава през финансова и професионална криза, той очаква подкрепата на съпругата си, но получава само обиди и унижения, което го карат да действа. Рафаел започва постъпки за развод и открива подкрепа в приятелката й Камила, в която се влюбва малко по малко, но не се осмелява да й го каже.

Кристобал Гамбоа

Отдава се на алкохола, изтерзан от вина. Открива изкупление в живот, отдаден на Бог и ближните. Превръща се в свещеник, той се връща в Бернал след почти двадесет години, за да открие, че неговото чувство за вина не е имало основание. Карлота го е накарала да повярва, че неговата любима Макарена се е самоубила заради него. Откривайки я жива, той се изпълва със съмнения. Той не знае дали призванието му е реално или е било просто начин, за да избяга от болезнената реалност.

Руфина

Вярна прислужница в дома на семейство Еспиноса де лос Монтерос. Руфи е до Макарена и Карлота от много години. Познава живота им и най-важното, знае тайните им.

Орландо Ферер

Добър бизнесмен, честен и много предприемчив, но живее сам и без никакви обвързвания. Шеф на Емилиано, към когото изпитва силна симпатия. Той е бил изоставен от жената, която е обичал в младостта си и не е искал да има друга връзка, докато не се запознава с Камила.

Иняки

Младеж с испански произход. Свободен, бохем и много честен. Чувствителен, отговорен, интелигенте и истински кавалер. Майка му го е научила да следва мечтите си, а баща му го е възпитал на дисциплина. Бори се за това, в което вярва и никога не се предава. Започва работа, но неговата страст е музиката. Палома е жената на неговия живот и заради нея е способен да се изправи срещу всичко. Не се бои от Карлота и не се отказва от Палома.

Източник: www.esmas.com , censuratv.net