Гутиеритос (Gutierritos)

Тази теленовела разказва историята на Анхел Гутиерес – един добър мъж, работлив и много скромен. Мнозина го приемат като страхливец и посредствен.

Анхел е женен за Роса – една амбициозна и доминантна жена, която се държи зле с него.

Анхел и Роса имат две деца – Анхел и Лукресия, които не уважават по никакъв начин баща си.

В офиса, където работи Анхел, всичките му колеги, включително и шефа му Г-н Мартинес, го презират. Има само един приятел – Хорхе. Наричат Анхел презрително – Гутиеритос.

В компанията, в която работи Гутиеритос, пристига нова служителка – Елена. Тя е красива и срамежлива жена с много тъжно минало. Гутиеритос се влюбва в нея мълчаливо и ѝ помага без да иска нещо в замяна.

Гутиеритос пише книга и за да не разкрие никой, че той е автора, използва псевдоним. Само приятелят му Хорхе знае, че той е писателят. Книгата постига огромен успех. В офиса, всички мислят, че Хорхе е написал книгата.

Заслепена, Елена се влюбва и се омъжва за Хорхе, без да подозира, че писателят, на когото толкова много се възхищава, не е Хорхе, а Гутиеритос.

Бедният Гутиеритос се опитва да каже истината, но никой не му вярва. Хорхе, който е бил единствения му приятел, го предава и го измамва, за да не изгуби любовта и славата, които е получил наготово...

Източник: www.network54.com/Forum/223031