Наследникът (Jesus, el heredero)

Историята започва преди 10 години. В един следобед, като всеки друг, Долорес Санчес Але решава да посети сиропиталище, в което тя е кръстница, с внучките си Пилар (на 16 години) и Росарио (на 14 години), които обичайно я придружават. Докато Долорес изпълнява свои административни задължения, момичетата обикалят градината на сиропиталището. Пилар, отново, убеждава сестра си да си играе при люлката, а тя отива да се срещне с Хесус Рейес, който живее там.

Росарио знае за тази романтична връзка, така че тя приема да прикрие сестра си. Пилар и Хесус се срещат, както винаги, в един усамотен кът в градината с заслон, който явно е познат само на тях. Този следобед, Хесус дава на Пилар пръстен, изработен от него самия. Но за Пилар той е прекрасен, много по-ценен от диамант, защото той означава обещание за любов. Те си обещават да се оженят колкото се може по-скоро, но не по-рано от момента, в който Хесус напусне сиропиталището, а именно - когато навърши 18 години.

Но тази младежка връзка, която започва като едно приключение, ще прерасне в нещо много силно, което ще отприщи отмъщение и завист, страст и омраза.

Долорес Санчес Але е майка на Хоакин, който управлява нейното богатство. Това богатство се предава от поколение на поколение и е натрупана благодарение лозята, който притежава семейството.

Хоакин е омъжен за Хулия. Тя произлиза от бедно семейство и никога не е мечтала дори за такова богатство. Нейният сън на "Пепеляшка" се сбъдва, но тя не знае, че се обрича на дълги години на безразличие и лошо отношение. Тя е като затворничка в този брак, който от страни изглежда перфектен, но граничи с безумието. Хулия иска да има деца, за да намира убежище при тях, но, уви, и деца няма. Опитвайки се да живее малко, да избегне мъката да я погуби, тя прави най-голямата грешка, започвайки връзка с друг мъж. Той е служител на Хоакин, необразован, беден и мълчалив. Тя преживява една авантюра, която й връща желанието за живот, усмивката и я кара да мечтае. Това се случва по времето, когато тя решава да осинови дете, за да запълни живота си. Въпреки че детето не е нейно, тя има мъж, когото да обича извън дома и в дома дете, за което да се грижи. И така, тя осиновява момиченце, Пилар. И както винаги животът на Хулия се обърква. Малко след като осиновява Пилар, тя забременява, а бащата е мъжът, когото обича - Хосе. Немислимо и невъзможно е да признае истината, защото всички ще се обърнат срещу нея, осъждайки нея и близнаците й. Така тя решава да излъже и да накара Хоакин да повярва, че близнаците са от него.

Хулия съобщава на съпруга си щастливата новина и Хоакин, малко объркан, я целува сладко и й препоръчва да си почива. Веднага след като тя отива в стаята си, той се обажда на асистента си Естебан и му нарежда да направи така, че бащата на извънбрачните да изчезне. Хоакин няма никакви съмнения, че не баща на близнаците, защото, въпреки че никога не е признавал истината, той знаел, че е стерилен и това означава, че той не може да е биологичния баща на децата.

Естебан убива Хосе и скрива тялото. Тази смърт отприщя поредица от ненавист, която ще излезе наяве след години.

Това, което Хулия никога не е подозирала, че Хоакин знае за нейната афера. Изведнъж Хосе изчезва. Той не се явява на работа в лозята, нито пък е прибира в дома си. Хулия остава съвсем сама със своята тайна. Хоакин, от своя страна, след като научава, че едното дете е момче, решава да се отърве от него в деня на изписването. Той е готов да отгледа дъщерята на друг мъж, но не е склонен да даде името си на незаконно дете.

В деня на раждането, Хулия научава лошата новина, че момченцето е умряло при раждането, но момиченцето е оживяло. Това, естествено, не е истина. Момчето, което е спасено от Хоакин, за което не знае дори майка му Долорес, е оставено пред вратата на сиропиталището на 6 януари с името Хесус Рейес.

Години по-късно, когато Пилар и Хесус искат да се оженят, те започват да подозират, че може да са брат и сестра, защото Пилар не знае, че е била осиновена. Тези съмнения ще изложат на опасност тяхната безусловна любов и но и техните животи, защото не могат да си представят да живеят без другия.

След време се случва така, че Хоакин се разболява и е неспособен да ръководи компаниите си. Той обмисля възможността да предаде всичко в ръцете на Хесус като законен наследник на богатството му, което е в ръцете на Хулия. И така, Хесус се превръща в брат и наследник по едно и също време. Две задачи, за които не е готов. Две задачи, които не са му по сърце, но не може да избегне.

Докато Хесус се опитва да си върне всичко, което му принадлежи, той може да изгуби единствената си истинска любов - Пилар...

Източник: www.telenovelas.com.ar