Забранени игри (Juegos Prohibidos)

„Juegos prohibidos" разказва историята на Начо - юноша, който е увлечен по компютърните игри и Интернет и който е изгубил голямата си възможност да учи и да направи опит да стане голям дизайнер на видео игри. Той решава да участва в облог, при спечелването на който би успял да осъществи целта си.

Сключва облога с приятелката си и честа любовница, Луиса, която определя условията. Бето трябва да съблазни жена, която е с десет години по-възрастна от него по Интернет и да докаже на Луиса, че я е вкарал в леглото си до десет дни.

„Жертвата" се оказва Химена Гереро, психологически тормозена от съпруга си, живееща в капана на живота, в който никой не я зачита. Комплексите й се засилват и от факта, че не може да забременее от съпруга си.

В началото, връзката между Бето и Химена е спокойна - разговарят си в Чата. Но с времето, страстите се нажежават. До такава точка, че Бето и Химена (които преди никога не са се виждали на живо) решават да се запознаят лично в Картахена, за да изживеят всичко, което не са могли в киберпространството.

Без да могат да се контролират, те преживяват най-незабравимите мигове в живота си и без да се усетят, любовта ги оплита в мрежите си.

Каквото и да говори, Луиса умира от ревност и накрая тя измисля план как да ги раздели без да позволи на Бето да разбере, че жената, в която се е влюбил, очаква дете от него.

Химена, която се чувства предадена от Бето, скрива от Густаво, съпруга си, кой е истинския баща на детето.

Но тъй като съдбата обича да си играе, Бето и Химена отново се срещат след години. Заедно попадат в най-страстната изневяра и най-чистата любов, без да усещат, че техните действия ги водят към голяма опасност.

Персонажите:

Игнасио Буено - Начо

Неотразим за жените, но не толкова заради външността си, а заради жизнеността и липсата на свян. Живее в Картахена, в най-популярния квартал на града. Начо помага на Соледад, майка си, с грижите за дома и лекарствата за сестра му Кристина като често си намира работа на пристанището и помага на Турко Сабле, кръстникът му и негов защитник, който се занимава с внос на стоки. Начо се е обладан от компютрите и се смята за специалист в областта. Превъзходен студент, но и голям мечтател. Има един основен проблем: парите му не стигат, за да учи. Въпреки че е неустоим за жените, той никога не е имал сериозна връзка. Предпочита да мечтае за други неща, като например, да стане водещ програмист на игри. С боен дух и истински борец, Начо се опитва да осъществи всичките си мечти. Дори стига до там, че се обзалага да прелъсти по-възрастна жена.

Химена Гереро де Андраде

Умна, чувствена жена, но много примирена и неуверена в себе си. Химена е „угаснала" в деня, в който се е омъжила за Густаво Андраде. Въпреки че има много приятели, повечето й завиждат за красотата и външен вид, дори и без да използва грим, тя е много привлекателна и всички погледи се насочват към нея. Специализирала в графичен дизайн, Химена се е занимавала с илюстриране на детски книжки, но след като се е врекла до живот на Густаво, тя се е отказала от призванието си. Той я насилва и игнорира постоянно. Химена се примирява с лошото отношение на съпруга си, защото не иска да го загуби. Не губи надежда, че някой ден нещата между тях ще се променят. Когато се запознава с Начо, младеж с 15 години по-млад от нея, тя си възвръща жизнерадостта, самоувереността и самоуважението. Химена открива, че притежава качества, за които никога не е подозирала: смелост, страст. Открива красотата на любовта. Чувства се способна да си върне свободата.

Източник: www.rcnusa.com