Светиците (Las Santísimas)

Никога не е късно да започнеш отначало – това е ръководното мото на главните героини... колкото и различни да са по съдба, имат нещо много общо – непрестанното търсене на щастието!

Елена, Ана, Ирене, Канделария и Франсиска са „Las Santísimas“. Пет жени, които носят имена на светици или мъченици...

След изненадващата смърт на съпруга на Елена, нейните приятелки изоставят всичко, за да ѝ помогнат да запази единственото, което е останало след него: къщата.

Един СПА-център ще се превърне място, където петте ще работят и ще се реализират като жени, в търсене на щастието. Групичката се допълва от Кармен – скромна, но борбена жена...

Персонажите:

Елена Ортега - Вдовицата

45-годишна. Елена е консервативна жена, зряла, благородна, с много класа и най-силно се страхува, повече от всичко друго, да не преживее любовно разочарование. Самотна майка на син, който е на 22 години – Хоакин, с когото имат много добра връзка. Нейните приятелки, с които се познава от години, са нейни довереници и са ѝ като сестри. Елена се запознава с Карлос Видал, разведен и улегнал мъж, архитект, с когото решава да започне нов живот. За нейно нещастие, денят, след който се женят, той умира, оставяйки Елена потънала в най-дълбоката мъка, след като вижда как всички нейни планове се сгромолясват. С помощта на приятелките си и сина си, тя открива нов проект в живота, който ѝ позволява да продължи напред.

Канделария Пенагос – Романтичката

40-годишна. На своята възраст, Канделария все още вярва в съществуването на Приказния принц, който скоро ще откри. Майка ѝ, Берениде, е основната виновница за това, че е изоставила любовта на живота си – Рикардо. За нейно нещастие се появява Хуан Лискано – един измамник, който я съблазнява, за когото се омъжва и има единствената си дъщеря – Силвия. Отдушникът в живота ѝ стават заниманията по йога, а нейното убежище – тибетския будизъм. Но една любов от миналото се появява отново, за да събуди у нея чувства, за които вярва, че отдавна е погребала.

Франсиска Рамирес – Отчаяната

35-годишна. Франсиска се характеризира с неувереността си. Майка ѝ я е научила да бъде изпълнителна и покорна жена, отдадена изцяло на домашните ѝ задължения. Франсиска е учила индустриален дизайн и след това е посещавала курсове по кулинария. Отчаяна да открие съпруг, тя е решила да даде шанс на който и да е, но накрая прогонва всички. Притежава собствен бизнес за декорация, по-специално при обзавеждане на детски стаи. Посвещава се в оформянето и рекламирането на уеб-страница на СПА-центъра „Las Santísimas“.

Ана Вийега – Управителката

36-годишна. Привлекателна жена, елегантна и изтънчена. Въпреки че не е открила никой, с когото да планира бъдещето си, тя не губи надеждата да открие мъж, когото да обича и с когото да сподели живота си. Ана е обсебена от работата си като служител в Националната служба по планирането. Решена е на всяка цена да има дете. Забърква се сантиментално с Хоакин – един много по-млад мъж, син на Елена, нейната най-добра приятелка. Става управителка на СПА-центъра „Las Santísimas“.

Ирене Ескобар - Придирчивата

38-годишна. Тя е главен редактор във важно издание, където работи от години и поддържа една дистанцирана връзка с останалите служители. Стои далеч и от ухажорите си, най-вече защото не я задоволяват или заради манията ѝ да ги сменя често. С майка си има трудна връзка, най-често по телефона. Ирене започва тайна връзка със Стивън, готвачът в СПА-центъра, в който е съдружница с приятелките си. Той, освен че е няколко години по-млад от нея, не принадлежи на нейната класа, поради което е стигнала до извода, че е най-добре да пази връзката им в тайна колкото се може по-дълго.

Кармен Пулидо

20-годишна. Появата на сина ѝ Андрес, когато е била на петнадесетгодишна възраст я е принудила вместо да бъде безотговорна тинейджърка и мечтателка, една възрастна и отговорна жена с мисия в живота си: да даде на сина си любовта и вниманието, от което се нуждае. Елвира, нейната майка, никога не е успяла да ѝ прости грешката, поради което се държи отвратително с нея. Учейки нощем, Кармел е успяла да завърши гимназия и да работи като чистачка при едно семейство, които се отнасят към нея като към робиня. Въпреки всичко, Кармен продължава да се бори с голяма воля.

Източник: tctelevision.com