Джовисна (Llovizna)

Джовисна - прекрасно момиче на 18 години. Отгледана и възпитана от Маруанта Санчес, бивша проститутка и компаньонка на дядото на Джовисна, Каруачи дел Рио. Каруачи, бивш престъпник, който сега работи като стоманолеяр, е дал Джовисна на Маруанта без да й казва, че й е внучка. Биологичната майка на Джовисна, дъщерята на Каруачи, Респландор, е била убита веднага след раждането, в опит да се скрият отношенията, които е имала с Пио Ерес, собственик на стоманолеярния завод.

На смъртния си одър, Каруачи разказва на Джовисна, че преди 20 години Пио му е отнел неговата част от инвестицията в стоманолеярния завод и е убил майка й. Преди да издъхне, той моли Джовисна, като единствена наследница, да си върне своята част от стоманолеярния завод, която му е била отнета несправедливо и също толкова несправедливо е бил изпратен в затвора за убийството на Респландор.

Нещастният случай с Каруачи при една от пещите на стоманолеярния завод принуждава Джовисна да продължи работата си, за да изпълни обещанието, което е дала и да принуди Пио да отговаря за престъпленията. Но тя се среща и се влюбва безнадеждно в Ориноко Фуего, красив и непокорен млад стоманолеяр.

Братът на Ориноко, Карони, преди много години е оставил своето бедно семейство, приел е името Хесус Ферер и се е изучил под опеката на Пио Ерес.

Джовисна в крайна сметка е принудена да загърби своите чувства към Ориноко и отива да работи при Хесус, новият генерален директор на стоманолеярния завод, където е в много по-изгодна позиция, за да разкрие истината за предателството на Пио. Когато Пио, уличен за престъпленията си, заплашва живота на Ориноко, Джовисна в опит да спаси живота на своята истинска любов, се омъжва за Хесус.

"Джовисна" е история за младите, които иска да направят по-добър живота си и се борят за постигане на целите си. Една история, в която честната работа, образованието, сплотеността и приятелството са движеща сила за всички персонажи. Поривите на любовта успяват да направят всичко възможно...