Таксиметровата компания (Los canarios)

С таксито, всеки ден е забързан, а всеки клиент е една малка авантюра!

Историята разказва за пет професионалисти зад волана, които всеки ден излизат по улиците, за да изкарват пари, с които да преживяват, и които ежедневно се сблъскват с натоварения трафик, игнорирайки настроенията на пътниците и винаги нащрек за това, което може да се случи. Защото в този бизнес нищо не е стабилно и неочакваното е постоянно, а всеки пробег може да се окаже началото на едно приключение.

Ана, Флор, Роки, Луис и Мигел са бойците на улицата. Те винаги са на прицел, живеят от милостта на непознатите и временно придружители, които са пътниците, и на този фон въобще не е странно, че чуждите истории и конфликти се преплитат с техните собствени перипетии. Те са работници в движение и с постоянен контакт със света, невнимателни понякога, но винаги опитвайки се да се замесят в ситуации, от които понякога излизат герои, а друг път – жертви, но винаги са главни герои в произшествия, колкото непредвидени, толкова и реални и близки.

Задната седалка на всяко такси е една малка сцена, на която се появяват различни персонажи и откриват пред зрителите различни истории – престъпни, страстни, драматични, напрегнати и др. Но всички те имат нещо общо – развиват се и се разрешават по лек комедиен начин...

Персонажите:

Луис Монсалве

Със своите 20 години, той е най-младият от групата таксиметрови шофьори. Луис е от типа работници, които смятат, че на всяка цена трябва да спечелят благоразположението на шефа си. На теория работи като таксиметров шофьор, но на практика е пощенски гълъб и вярно куче на Дон Еварито.

Мануел Ернандес

50-годишен. Думата, която най-добре го описва е „отвеян“. Лесно се включва и се губи в разговорите, обърква нещата и постоянно обърква дати, срещи и обещания.

Флор Валенсия

26-годишна. Нейният най-голям недостатък звучи малко противоречиво: тя е прекалено точна. За Флор има само един начин да се правят нещата: вманиачено придържане към етиката, законните и моралните изисквания. Така мисли и така се държи в дома си, в централата и в таксито, което управлява от 4 години по препоръка на леля ѝ Ана.

Родриго Видал – Роки

35-годишен. Всички го познават като Роки. С атлетично тяло и ловки движения, несъзнателно и неволно, той се превръща в обект на желания от страна на някои жени, които го познават и повечето му клиентки в таксито. Ала този природен съблазнител никога не използва своите физически дадености, защото преди всичко е неуверен в себе си мъж и е изключително скромен.

Ана Диасгранадос

30-годишна. Харесва ѝ да бъде таксиметров шофьор, но не е доволна от това, което печели. За това винаги търси алтернативи да изкара допълнително пари. Ана е амбициозна и неестествена. Нейният девиз е да печели във всеки момент и да има добра кола, за да може, освен като шофьор, да прилича на продавачка на четири колела.

Еваристо Куеяр

Той е основател, собственик и управител на таксиметровата компания – една успешна централа за таксита, която продължава да расте благодарение на упоритостта на Еваристо. Той няма университетско образование, не умее да говори и е зле образован като цяло, но има неповторим и непогрешим усет за бизнес. За да печели повече пари, той си е спечелил име на алчен експлоататор.

Диего Куеяр

26-годишен. Той е различен от Еваристо, че е трудно да се повярва, че са семейство. И това се дължи на факта, че Диего е всичко, което баща му не може бъде: образован, толерантен, справедлив, внимателен с другите, ясен и категоричен при излагане на своите аргументи, а освен това е и добър младеж.

Габриела Понсе Сантана

26-годишна. Нейният емоционален и чувствен глас се е превърнал в символ за таксиметровата компания. Тя е радио-оператор в централата на такситата. Тя е секси, красива, весела и провокативна.

Източник: www.caracoltv.com