Горките родители на богатите деца (Niños ricos, pobres padres)

Един свят на успехи и материализъм, в който младежите командват и се възползват максимално от всичко, до което се докопат. Една благородна и скромна девойка се опитва да промени живота си в това сложно положение след като е депортирана заедно с майка си в родината си. Възможно ли е да успее на такова място?!

Алехандра Пас се е родила в САЩ. Майка й е пристигнала в тази страна, за да избяга от тъжното си минало без да оправи своята имиграционна ситуация. Веднага след като Алехандра завършва гимназия се случва нещо неочаквано и неприятно – майка й е принудена да се върне в родината си.

При завръщането в страната си е белязано със среща с едно семейство, което Алехандра никога не е познавала. Майка й произлиза от богато семейство и Алехандра, без да очаква това, се оказва в един свят с принципи, които се различават напълно от нейните.

Алехандра е записана в едно от най-добрите училища в страната. В това училище влизат деца само от богати семейства, онези, които осъзнават, че могат да получат всичко, което са искат. С пристигането си, Алехандра се превръща в жертва на интригите на своите съученици и открива, че парите могат да купят всичко, но не достойнство и силен характер.

Персонажите:

Алехандра Пас

Алехандра е привикнала един скромен, но щастлив и спокоен живот в Маями заедно с Лусия, майка й. От съвсем малка има много тясна и топла връзка с нея, която още повече се засилва след смъртта на Емилио, баща й. Трагедията на Алехандра започва в деня, в който открива, че майка й е нелегално пребиваваща в страната. Въпреки болката, причинена от мълчанието на майка й, Алехандра решава да я придружи, когато я депортират от САЩ, изоставяйки живота, който са изградили в Маями. Тя тръгва, знаейки че има семейство в родината на майка й, което въобще не познава. Благополучно посрещната от леля си Вероника, която се представя за приятелски настроена, но в действителност, тя крие зад маска своята дълбока ненавист, която жената изпитва към сестра си, Лусия. Алехандра се радва да се запознае с чичо си Роберто и братовчед си Сантяго, които се държат много любезно с нея. Сантяго се радва да се запознае с братовчедка си, а Роберто й съобщава, че ще я запише в същото училище като сина си. Вечерта, когато пристига в страната, Алехандра е поканена на празненство, което нейните съученици организират, за да отбележат края на ваканцията. Девойката дори не подозира, че същата нощ започва трагедията, която ще бележи живота й.

Давид Робледо

Давид влиза в училището благодарение на стипендия. Произхожда от бедно семейство, той е много различен от богатите младежи. От мига, в който влиза в училището, Давид става обект на насмешки и груби шеги от страна на съучениците си. Очевидно е, че не е на икономическо ниво на другите в класа си и това за самия Давид много се забелязва. Никога преди не се е срамувал от социалното си положение, но в колежа всички се заемат със задачата да му напомнят това всеки ден. Въпреки това, Давид никога не се е чувствал по-долу от останалите. Независимо от подигравките, Давид използва своите способности, за да изтъкне сред множеството. Единственият проблем, който настъпва след като съучениците му откриват, че имат „гений“ сред тях, е че те го превръщат практически в свой роб, който да се грижи за домашните им. Давид страда и извън училище – баща му, Рафаел, е болен, храната не достига. За това, Давид се заема с решаване на проблема и след учебните занятия кара таксито на баща си. Именно като шофьор на такси, една вечер той се запознава с Алехандра Пас. Красива, приятна и много разумна девойка, която се отличава от останалите в училище. Още от мига, в който я вижда, Давид решава, че това е жената, която иска за цял живот.

Естебан Санмигел

През целия си живот, Естебан е страдал заради отношенията на родителите си, които са много далечни. През детството си наследникът на Санмигел е много самотен и е преминало между различни социални мероприятия, на които е бил принуден да присъства. Родителите му не се замислят много с кого е Естебан или какво е ял. Липсата на обич от страна на родителите му превръща Естебан в много невъзпитан, непокорен и капризен. С течение на годините, младежът продължава да крие чувствата си и винаги заема агресивна и цинична позиция в живота. Юношеството му преминава без особени промени. Родилите му се отдалечават от живота на сина си, игнорират го и не обръщат внимание на неговите пороци и лоши навици, както и на лошата компания, в която влиза заради самотата, която изпитва. Тръгва по лошия път – започва с алкохол, след това продължава с наркотици. Естебан се превръща в кошмар за Алехандра. Тя се превръща за него в мания. Въпреки че той има сантиментална връзка с Исабела Домингес, Алехандра се превръща в негова цел и той е решен да я свали на всяка цена. Отблъскването на девойката и трудностите при ухажването й го вбесяват и още повече го амбицират да продължи. Неговото обсебване се засилва още повече, когато научава, че Алехандра е станала гадже на Давид Робледо.

Исабела Домингес

Исабела се наслаждава на живота повече от всеки друг. Като единствена дъщеря на най-богатия мъж в страната, желанията и капризите й винаги се изпълняват. Не само богата, тя е и изключително красива, дори може да се каже, че Исабела е най-красивата девойка в колежа. Преди години е пробвала наркотици и дори си има предпочитания. Алкохолът не е непознат за нея – тя е почитателка на Мартини; във всеки бар знаят за това и го сервират без да питат. Исабела е израснала много капризна и непокорна. От съвсем малка е свикнала да премълчава и да се преструва, дори да получава нежелани подаръци. Въпреки всичко, тя винаги мисли за лудостта в живота си и е разчитала на подкрепата на родителите си. За това, когато майка й решила, че не понася този живот повече, Исабела се разгневява. Никога не е позволила на майка й да ги изостави. Появата на Карина, новата приятелка на баща й, събужда нейната антипатия и когато жената се нанася в дома им, тя се заема да превърне живота й в ад. Не понася мисълта, че баща й се е захванал с жена, която е само шест години по-възрастна от нея. Колежът за нея е убежище, където се крие от семейния живот. Там тя е сред най-популярните ученички, най-красивата, най-добре облечената и има най-желаното от всички гадже. Естебан Санмигел е единственият, който е на нейното ниво и за когото смята, че е единственият, който я заслужава. Пристигането на Алехандра събужда у Исабела най-лошите чувства, тъй като вижда в нея съперница за обичта на Естебан.

Сантяго де ла Торе

Сантяго е младеж, който получава много малко внимание от страна на своето семейство. Родителите му го обичат, но прекарват повечето време сами или в компанията на приятелски семейства. В самотата си, Сантяго е развил черно чувство за хумор и с всеки изминал ден се обсебва от мисълта да сложи край на живота си. Много умен, той е много кисел и саркастичен. Въпреки че физически е добре развит, той повече излъчва женственост, отколкото груба мъжественост. От съвсем малък тренира плуване и точно този спорт го запраща в света на наркотиците. Пристигането на братовчедка му Алехандра и леля му Лусия променя атмосферата в дома на семейство Де ла Торе. Отсъствието на родителите се запълва от новодошлите, които не пестят чувствата си и дават на Сантяго обичта, от която са го лишили родителите му.

Анаис Обрегон

Анаис се превръща в най-добрата приятелка на Алехандра почти от първия миг, в който се запознават. Тя е по-различна от останалите. Неотдавна е открила, че е бисексуална и това обърква много сантименталния и емоционалния живот. Въпреки че се разбира добре с останалите в колежа, тя е правила няколко опита за самоубийство. Връзката й с Алехандра се основава на солидарност. Анаис е единствената, която не изпитва предразсъдъци към Алехандра. Тя се сближава с нея и й показва какъв е живота в новата страна. От момента, в който открива, че амфетамините могат да контролират депресиите, тя става зависима от тях и за това предлага на Алехандра, вярвайки че по този начин й помага да преодолее собствените си кризи.

Лусия Риос

Лусия е била много млада, когато се е влюбила в Гилермо Санмигел. Едва навършила 18-години, тя се сгодява за него. Нито молбите на майка й, нито тежките думи на баща й убеждават Лусия да изостави Гилермо. Младата двойка никога не си е представяла, че баща й ще се опита да ги раздели с лъжи и заплахи. Двамата са се разделили с караница и Лусия се отдалечила от любимия си, мислейки много лоши неща за него. Благодарение на баща си, Лусия се запознава с Емилио и с него избягва в САЩ и от когото е дъщеря й. Лусия е мислела, че с времето баща й ще я разбере и отношенията й със семейството ще се подобрят, но не е станало така. Сестра й Вероника се е заела със задачата да убеди родителите им, че действията на Лусия са непростими. Наранена, Лусия решава, че семейството й е останало в миналото, нещо, което трябва да забрави и за това никога не им е казвала за съществуването на Алехандра. Животът й в Маями е спокоен, с малко удобства, но всичко се компенсира от любовта, която изпитва към дъщеря й Алехандра, която винаги се е радвала на обичта на родителите си, до смъртта на Емилио. Това е било всичко, което е виждала Алехандра, или поне това, което е смятала, че вижда. Въпреки всичко, Лусия никога не е обичала Емилио. Призракът на Гилермо я преследва през всички години, през които е била омъжена и това е предизвиквало много проблеми между двамата съпрузи. И като че ли това не е достатъчно, но положението й на незаконна имигрантка прави животът й още по-тежък. Сега, депортирана и без никакви пари, Лусия е принудена да започне отначало. Всички тези проблеми са незначителни – при завръщането си Лусия се сблъсква със сестра си, която не я приема, и с Гилермо, любовта на живота й, който сега е женен и има семейство.

Вероника Риос

Вероника, за разлика от сестра си, се е превърнала в амбициозна жена. Осъзнава, че не е нито красива, нито изящна като Лусия, тя се концентрира върху учението, за да поеме бизнеса на баща си и да си потърси добър съпруг. Въпреки всичко, Вероника не е имала никакви затруднения при съблазняването на Роберто де ла Торе. Този успешен бизнесмен е очарован от нейната решителност и благодарение на него сега тя се е превърнала в много красива жена. Вероника е честолюбива, завистлива, фриволна и крайна материалистка, но не знае как да обича семейството си и как да показва своите чувства, тъй като е много заета с посещения на салони за красота или пластичните хирурзи. С пристигането на сестра й, нейната злоба и завист се съживяват и тя смята да направи живота на Лусия в ад.

Роберто де ла Торе

Роберто де ла Торе се омъжва за Виктория лудо влюбен, но годините, през които са женени, охлаждат чувствата му. Но той няма и идея защо се е получило така. Един ден са на меден месец и са неразделни, а на следващия – той стои и чака съпругата си да се прибере след поредното социално мероприятие. Той сам се грижи за сина им. Пристигането на Лусия му отваря очите и той забелязва колко се е променила неговата съпруга. Той вижда колко различни са моралните ценности на двете сестри и колко различни са те. За нещастие на Роберто, той е женен за жената, която го разочарова постоянно.

Източник: msnlatino.telemundo.com