Не се предавай, Саломе (No renuncies Salomé)

Земетресението от 25 януари 1999 година, което разрушава кафеената ос, слага край не само на стотици хора, но променя съдбите на много други, сред които са Саломе и Карлос Алберто – годеници, които са на път да се оженят.

Любовта им остава под руините на църквата, в която младежът очаква своята красива годеница. На това място той остава затрупан за няколко дни без никой да подозира. Но се случва чудо и той оживява. Вярвайки в смъртта му, Саломе загърбва собствената си болка и след като помага за спасяването на оживелите, заминава за столицата в търсене на помощ за селото и хората.

С помощта на Уенди, най-добрата й приятелка, Саломе успява да се свържи с някои хора, които имат възможността да помогнат финансово за възстановяване на разрушената зона. Така се запознава със Себастиан Фернандес – син на превозвач със скромен произход и жена, която прави всичко възможно, за да влезе във висшето общество.

Едновременно с това, Карлос Алберто излиза изпод останките и след като разбира за пътуването на Саломе, той приема, че това е отказ на неговата годеница. За това решава да не мисли за нея и се включва в групите, които се опитват да помогнат на семействата на жертвите. В тази кампания той открива подкрепата на Лаура.

Новината за спасението на младежа подтиква Саломе да се върне в Армения, но моментът не е много подходящ, тъй като Карлос Алберто се опитва да удави мъката си в алкохол и е прекалено близък с Лаура.

Това слага край на годежа им и предизвиква раздялата им, въпреки че като водачи във възстановяването им се налага често да се срещат.

Саломе се премества да живее в Богота, където започва да работи в бизнеса на родителите на Себастиан, който с всеки изминал ден се чувства все по-привлечен от нея, въпреки че е на път да се ожени за Наталия Ривас, която произлиза от заможно семейство, което сега е разорено.

Карлос Алберто научава, че Лаура очаква дете от него. В желанието си да даде дом на детето, решава да се омъжи за девойката, което предизвиква Саломе да промени живота си напълно и да даде един шанс на любовта.

Но последвалите събития карат главните герои да открият някои истини, при което Саломе решава да си върне любовта. Но пред тази любов изникват препятствия – Лаура, която е решена да се бори до край за любовта на Карлос Алберто, и Себастиан, който желае да задържи Саломе, готов на всичко, дори да убие всеки, изпречил му се на пътя...

Персонажите:

Саломе

До деня на земетресението, Саломе иска само да се омъжи за Карлос Алберто и да създаде свой дом в родното си място. Но случилото се не само разтърсва земята, но също така и съдбата й. Сега тя работи като прислужница и живее в един пансион в столицата. Нейната благородна и чувствителна натура изправя двама мъже един срещу друг в бора за нейната любов.

Карлос Алберто

Доблестен, симпатичен, работлив мъж, който е неуморен лидер на хората при възстановяването на кафеената ос. Принадлежи на скромно и обикновено семейство, което му осигурява добро образование и преди земетресението работи в една банка в Армения. Обича искрено Саломе и е готов да се бори за нея до край.

Себастиан

Архитект, специализирал във екстериора. Единствено дете, той притежава силен характер. Той е егоист и мисли само за собствените си нужди и желания. Сгоден с Наталия Ривас, но слага край на този годеж след като се запознава със Саломе, която се превръща в негова мания... обсебване, което го подтиква да взема грешни решения.

Уенди Джесика

Най-добрата приятелка на Саломе. Работи като прислужница при едно семейство. Най-голямото й желание е да се превърне в главната героиня в теленовела, поради което променя истинското си име: Етелвина. Мечтае за приказния принц и често лъже за своето истинско социално положение.

Наталия Ривас

Годеница и бъдеща съпруга на Себастиан. Семейството й винаги е принадлежало на висшето общество, но заради неразумните действия на Андрей, баща й, луксът и удобствата, с които е свикнала, свършват. Тя е социолог, но не практикува професията си. Най-голямото й притеснение е нейния външен вид и поддържа тялото си с постоянни тренировки и диети.

Лаура

Красива, добра и всеотдайна жена, която се опитва да влюби в себе си Карлос Алберто чрез всичките си качества, а мисията, на която са се отдали – възстановяването на Оста, обвързва дълбоко. Всячески пречи на връзката между Саломе и Карлос Алберто и се бори за любовта, която изпитва към него.

Маруха

Неомъжена и огорчена жена, която ръководи работата в „Serviteca de Nepomuceno“. На своята длъжност – шеф на персонала, тя извършва несправедливости със служителите, нещо, за което не подозира собственика на компанията, за когото служителите са най-важното нещо.

Отец Педро

Свещеник в Армения, който се бори за просперитета на хората. Използва Светото Писание по най-убедителния начин, поради което хората го приемат не само като свещеник, а като силен човек, способен да направлява членовете на общността. Тази ситуация му носи проблеми с високопоставените свещеници. 

Източник: www.canalrcn.com