Трима братя, три сестри (Pasion de gavilanes)

“Трима братя, три сестри” разказва историята на братята Рейес – Хуан, Оскар и Франко. Трима честни и добросърдечни мъже, които живеят добре до деня, в който са шокирани от трагедията, която преобръща живота им и ги подтиква да търсят отмъщение...

Семейство Елисондо

Бернардо Елисондо

Съпруг на Габриела и баща на Сара, София и Химена, Норма и Химена. Той е на 52 години. Могъщият индустриалец има една тайна, която измъчва сърцето му. Той се изправя против сериозната реалност, която го принуждава да се сражава за честта и любовта.

Габриела Асеведо де Елисондо

Съпруга на Бернардо, на 48 годишна възраст. Тя е учила само в най-добрите училища в страната. Тя е много вярваща католичка, което я кара да бъде много милосърдна и добра. Една от добрите й страни е, че е добър събеседник, тъй като е културна и дискретна. Тя винаги е благоразумна и любезна, но има силен характер. Дрехите й винаги са изрядни. Обича дъщерите си и желае само най-доброто за тях. Постоянно я мъчат някакви тревоги. Тя може да нарани всеки с думите си.

Сарита Елисондо

Най-голямата от сестрите Елкисондо. Тя е на 26 години. Тя е елегантна и сдържана. Тя прикрива своите неуспехи, което я кара да изглежда послушна и съобразяваща се с другите. Тя е нежна и непринудена, почти до глупост. Тя е кротка като овчица, но изглежда, че не иска да се заблуждава повече. Тя уважава родителите и приятелите си. Със своята доброта, разсъдливост и ангелска усмивка тя бързо завладява хората, които са около нея.

Норма Елисондо

Втората от сестрите Елисондо. Тя е на 24 години. Тя е много красива, елегантна, възпитана, чувствена, но също така и много необуздана. Норма е била изнасилена от един непознат. Въпреки това, тя е много романтична. Преживява една връзка, която я прави нещастна.

Химена Елисондо

Най-малката от сестрите Елисодно. Тя е на 22 години. Тя е добра, радостна и жизнена... но и много бойна. Много романтична натура, която чете много стихотворения и е толкова чувствителна, че плаче за всичко. Химена Елисондо е неспособна да нарани никого, както се казва на мравката път прави и е готова да подложи другата си буза, ако я ударят.

Фернандо Ескандон

Жени се за Норма Елисондо по сметка. Той е на 28 години. Той произлиза от престижно семейство, което изпада в нищета. Той е културен, изтънчен и много приятен в компания. Той има необуздан и непоносим характер. Той се отнася с Норма много жестоко. Както казват: куче, което лае, не хапе. Дълбоко в душата си, той е много слаб човек, който е много неуверен и отблъсква жената, която обича и ненавижда.

Мартин Асеведо

Баща на Габриела, бивш военен. На 73 години е. Много разсъдлив и не си сдържа езика, за да се надсмива над самия себе си и това, което е бил. Неговата искреност граничи с грубост. Той е неспокоен и ходи навсякъде с инвалидната си количка, информирайки се за всичко, което става около него. Всичко, което знае и не знае го, прави изобретателен. Той успява да разнищи всяка тайна. Дон Мартин е умен, прозорлив и злонамерен

Братята Рейес

Хуан Рейес

Той е най-големия син на семейство, което е преследвано заради политически идеи. Той е на 28 години. Той е много галантен, висок и атлетичен. Той има силен темперамент, често импулсивен и безразсъден. Той не е много културен, което го прави много страстен и интуитивен. Той е войнствен и нервен. Той е роден, за да се грижи за близките си, за което той настоява и постоянно прави. Той ги обича искрено, особено по-малката си сестра Ливия. Той е много простодушен и наивен човек, независимо от здравото си телосложение, което го прави доста уязвим за достатъчно хитри хора.

Франко Рейес

Вторият от братята Рейес. Той е 26 години. Той е склонен към усамотение и не е склонен към усложняване на нещата. Той се примирява и е най-спокойния от семейство Рейес. Няма много приятели в работата и се опитва да забрави семейната трагедия в прегръдките на любовта: Росарио Монтес.

Оскар Рейес

Най-малкият от братята Рейес, привлекателен младеж на 24 години. неговото честолюбие го прави груб и жесток, пресметлив и неконтролируем. Той е най-конфликтния и агресивния от братята. Той ги подтиква към безсмисленото отмъщение.

Либия Рейес

Най-малкото от децата в семейство Рейес. Тя е на само на 17 години. Тя е много красива и много крехка. Тя е много мечтателна и живее в облаците. Тя е много непринудена и има много прозрачни, нежни и любящи чувства. Тя отдава сърцето си на един човек. Тя уважава и обожава братята си, но в същото време се страхува от тях. Тя се изправя срещу реалност и стига почти до лудост.

Росарио Монтес

Талантлива певица и балерина. Тя е много приятна, грациозна, страстна и нежна. На 24 години е. Тя обича искреността и твърдите идеи. Тя е много упорита и решителна. Тя е жена само за един човек, Франко. Тя е свикнала да се бори за всичко в живота и да постига всичко сама.

Историята:

След като пресичат границата и изоставяйки страната си, където нямат успех, братята Рейес Гереро се установяват в малко и бурно градче, където отварят пекарна, от която се издържат.

Либия, като неопитно момиче, се влюбва в Бернардо Елисондо – доста по-възрастен мъж, който изгубва ума си по нея. Двамата преживяват таен и пламенен романс, който не остава скрит за братята Рейес за дълго време.

Възмутени, те се опитват да ги разделят, особено Хуан, който не допуска тази връзка под никаква форма. Ситуацията се усложнява, когато Ливия признава, че е бременна, което е достатъчна причина за приемането на връзката между Либия и Бернардо.

Много неприятно, Бернардо скрива още една тайна: той е женен.

Всички от семейството на Бернардо живеят в голямо имение недалеч от града.

Бернардо Елисондо решава да напусне семейството си, за да се отдаде изцяло на Либия, когато при инцидент той неочаквано умира.

Като научава за смъртта на Бернардо и откривайки, че той е женен, Либия отива в имението на Елисондо под влияние съвети на съседи, които я убеждават, че тя има право да търси наследство.

Вместо да получи каквото и да било, Либия е посрещната много грубо и унижена от Габриела, която я изгонва от имението. В своето отчаяние, Либия приключва с живота си като се хвърля от мост. Братята Рейес я погребват и се заклеват, че ще отмъстят за смъртта й.

След няколко дни те отиват в имението на Елисондо с намерението да унищожат това семейство, но ситуацията се завърта така, че ги объркват с работници, които трябва да пристигнат, за да строят къщичка в имението. Без смущение и без да се бавят те решават да се преструват и да изчакат търпеливо момента, в който ще осъществят отмъщението си.

Дълбоката ненавист започва да изчезва, когато братята Рейес се запознават с дъщерите на Елисондо и това имение се превръща полесражение, където се сблъскват любовта и дълбоките чувства.

Резултатите от това ще бъдат много непредвидими...