Горкият петел (Pobre gallo)

Николас Перес де Кастро е успешен и модерен бизнесмен-работохолик, който е включен в социалните мрежи, по цял ден е във Facebook или Twitter, включително контактува със семейството си много по-добре. За една нощ всичко се променя: съпругата му – Флоренсия Ачондо решава да го напусне и заминава с учителя си по йога. След като я последва до летището и я открива с друг мъж, Николас припада и се събужда в една клиника.

Лекарят на Николас му слага диагноза слабост и световъртеж, които, според него, са в резултат на силната му страст и отдаденост изцяло на работата. Лечението? Да си почине и да се махне далеч от града. По тази причина, той се премества заедно с двете си деца – Борха и Камила, в семейната ферма в село Йербас Буенас, където живее баща му Онофре – човек, отдаден на живота и забавленията. На това място, те откриват един много по-различен начин на живота: по-спокоен и обикновен. Проблемите започват, когато се запознават с хора, с които не са свикнали да контактуват: хората от селото, работещи на полето, полицаи и кокетиращи представители на властта. Наред с тези персоанжи, които са основна част от историята, е и свещеника на селото – Отец Армихо, за който не може да се каже, че е дискретен и често в разговорите си използва информация, която е чул по време на изповед.

Животът на Николас се променя радикално от любовта на заместник-главния секретар на полицаите – Патрисия Флорес, жена, която зад а служи на страната си, се е наложило да се справи с много неща, както и с отдаването си на семейството. За това, нейният голям син – Франсиско Силва последва стъпките на баща си, сержант Едуардо Силва и на майка си. Трябва да се спомене, че Едуардо е имал 'афера' с кметицата. Също така, този столичанин се среща отново с кметицата Карола Гарсия дел Рио – вдовица с две деца: Андрея и Томас Гонсалес. Тази жена използва всички средства, за да спечели Николас и да не го пусне никога.

От друга страна, пристигането на семейство Перес де Кастро в Йербас Буенас не само променя живота на Николас, но също така с пристигането на децата му: Камила и Борха, се образуват любовни триъгълници. От една страна, Франсиско Силва – романтичен и забавен полицай се влюбва безумно в Камила и прави всичко възможно, за да я спечели, а Линколн Уаикимил, управител на имението на Онофре, който въпреки че е заедно с Джаки, се заглежда и по Камила. И двамата правят впечатление на младата жена. Така тя се изправя пред тежката дилема кого от двамата да избере.

От друга страна, с пристигането в селото, Борха запленява сърцето на Андрея – непокорна 18-годишна девойка, дъщеря на кметицата, която винаги се старае да бъде в крак с модата и която няма търпение да завърши училище, за да отиде да живее в столицата Сантяго. Също така, от 6 години тя е гадже с Хуан, по-малкият син на полицай Флорес и сержант Силва, който обича безумно приятелката си. Приятелството, което се ражда между новодошлия и Андрея събужда ревността на Хуан, който прави и невъзможното да раздели любимата си от столичанина. Когато Борха започва да посещава местното училище, той се заглежда по Мартука Мендес, което, на свой ред, събужда ревността на Андрея. Именно това кара девойката да си даде сметка, че е започнала да изпитва нещо към Борха.

Нещата изглеждат отлично в града, но столичното семейство носи белега на големия град. Те правят всичко възможно, за да променят порядките в малкото село. Николас Перес де Кастро, трудно, но все пак успява да свикне с новия си живот, далеч от Facebook, Twitter, Instagram и всички останали приложения, с които е живял ежедневно. Той използва новото положение, за да се сближи с децата си и да бъде бащата, който никога не е бил. Също така да промени живота на Карола и Патрисия – жените с най-голяма власт в селото...

Източник: www.mega.cl , es.wikipedia.org/wiki/Pobre_gallo