Ромео и Хулиета (Romeo y Julieta)

Теленовелата разказва историята на Хулиета Капорале и Ромео Монтеро. Двамата млади влюбени са жертви на омразата на своите семейства, която се основава на трагична случка в миналото - Наталио Капорале не признава извънбрачното си дете, Бруно, бащата на Ромео. При кръщенето на Бруно, той получава фамилията на неомъжената си майка, Монтеро, което го бележи като незаконно родено дете. Тази омраза се намесва в топлите чувства между младите.

Историята започва по улиците на Верона. Двама младежи обожават романтичните разходки. Странният Купидон ги крие един от друг, но подготвя за тях история, достойна за перото на поет.

Преди петдесет и пет години, Наталио Капорале е отказал да приеме детето от извънбрачната си връзка с Хосефина Монтеро. Момчето е било кръстено с името Бруно и е приело фамилията на майка си. Съвсем малък той вижда как майка му иска баща му да го приеме, но той я унижил и я е заплашил, за да предпази законното си семейство. Горката Хосефина не е успяла да понесе толкова мъка и една нощ тя се самоубила, оставяйки Бруно сирак. Той затаява в себе си омраза и злоба както към баща си, така и към всички от семейството му.

От другата страна, Виторио Капорале е закърмен с презрение към семейство Монтеро, която с годините само се задълбочава и той иска да получи всичко, което им принадлежи. Още след погребението на Хосефина, между Виторио Капорале и Бруно Монтеро се заражда омраза и с времето само се задълбочава.

И така, Хулиета Капорале, нашата туристка във Верона, и Ромео Монтеро, нашият млад публицист, са последните представители на тези две семейства, в чиито гени е заложена омраза и против която те са готови да се борят цял живот.

Тъмните сделки на Виторио променят изцяло живота му - налага се да престане да посещава местата, които обичайно посещава. Тази стратегия адвокатът прилага и с Хулиета - налага й се да смени училището и то, когато й остава само последната година от образованието. Пътуването й до Верона е платено от баща й, който е настоявал тя да разгледа земите на дедите си, а също и да се опита да заглуши мъката, която изпитва от загубата на приятели и приятелки. Тя не подозира, че малко преди началото на учебната година ще бъде заслепена от един младеж, който малко по малко й показва красотата на любовта. Но тя й не подозира, че нейната истинска и голяма любов си проправя път към нея. Ромео, от своя страна, също преживява малко разочарование в любовта - неговата приятелка се интересува предимно от материалните неща, а не от неговите чувства.

В първия ден на учебната година, Ромео и Хулиета са изненадани да се видят отново. Той е същият отвеян фотограф от Верона, който се е блъснал случайно в колата му, а той вижда момичето да плаче във вътрешния двор. От този момент техните чувства се лутат между омразата, която така и не разбират, и любовта, която с времето става все по-силна и ги обвързва завинаги.

Улиците на Верона все още пазят ревниво ехо от трагичната любовна история между Ромео и Жулиета. Все в някой момент всеки си е задавал вечния въпрос дали е било необходимо това жертвоприношение на влюбените младежи. И ако на нашите герои е съдено да повторят историята на своите съименници от средновековието, можем да си ги представим сред облаците да споделят своята вечна любов, докато близките им на земята оплакват тяхната участ. Ако пък съдбата им е да променят историята, тогава на финала можем да ги видим на слънчев бряг, близо до морето, което се слива с небето, далеч от ненавистта и отдаващи се на своята всепоглъщаща любов...