Доня Сандовал (La Doña (2016))

Четвърта част

Първото впечатление лъже!

Габино се държи с Моника като истински кавалер, но зад гърба ѝ има поведение на психопат...

На входа на строителната компанията, Браулио насила води Йесения и ѝ брутално я пребива. Предупреждава я да стои далеч от Алтаграсия. У дома, Моника и Саул са шокирани като виждат състоянието ѝ. По-късно жената признава на Ласаро, че един от хората на племенницата ѝ ѝ го е причинил.

Фелипе споделя с Рехина, че любовта, която някога е изпитвал към Сандовал, вече се е превърнала в омраза. Рехина го подкрепя. В същото време, Алтаграсия разработва план, с който да приключи с бившия ѝ съпруг.

Недоволна от това, заплашва Маргарита, когато тя ѝ разказва, че детективите са разпитвали за Пресиадо. Девойката плаче, а Саул влиза точно в този момент. Бизнесдамата успява да излезе от положението.

Малко след това, двамата се срещат с група инвеститори и се скарва с Браулио, който съобщава, че вече не се интересуват от разработването на квартала. След като остават насаме, Падия я упреква, че откакто Саул е около нея, тя не иска да му даде възможност, особено след всичко, което е направил за нея.

Габино продължава с опитите да покори Моника и се държи като истински кавалер. Дори ѝ подарява златна гривна като я лъже, че е принадлежала на починалата му майка. Въпреки това, зад гърба на момичето, той се държи като истински психопат и в пристъп на ревност, напада един аптекар, който се държи много мило с младата Ернандес.

Далеч от там, Ласаро събира вещите си и се подготвя да напусне квартала. Той получава пристъп, когато среща Рехина, която е там да търси Лидия. Мъжът е откаран в болницата. Той моли да не казват нищо относно състоянието му на Моника.

Като част от плана на Алтаграсия, Рафаел завежда една проститутка в апартамент, в който Фелипе е в безсъзнание и я убиват. Минават няколко часа, полицията правят проверка, а Алтаграсия го шантажира: заявява му, че никой няма да му помогне, но ако не иска да влезе в затвора, ще трябва да промени показанията си и да се отрече от всичко, което е казал, приписвайки го на алкохолизма, а след това да напусне полицията.

Исабела, от своя страна, убеждава Диего да се преструват на годеници за пред семейството им.